„Шварц Ай Ти България“ - компанията, която обединява дигиталните звена

„Шварц Ай Ти България“ - компанията, която обединява дигиталните звена ...

Общата дигитална компания на Kaufland и Lidl ще създаде нови 100 работни места


„Шварц Ай Ти България“ - компанията, която обединява дигиталните звена на веригите супермаркети Kaufland (Kaufland IT Hub) и Lidl (Lidl Digital) в България, получи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите за проект на стойност 570 хил. лева, в резултат на който ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София. Сертификатът връчи министърът на икономиката Лъчезар Борисов, съобщи пресцентърът на икономическото ведомство.Още по темата

„Шварц Ай Ти България“ ЕООД е глобална компания с предмет на дейност издаване на програмни продукти, дейности в областта на информационните технологии и информационни услуги. Новото дружество е първата IT фирма на световната група Schwarz, която се открива извън Германия.Инвестиционният проект, който получи сертификат, е за „Разработване и поддръжка на софтуер“ и предвижда разширяване на дейността в областта на високите технологии.

Целта му е разширяване на обема на предоставяните IT услуги и създаване на IT продукти с висока добавена стойност, които да се използват в дейността на дружества от групата в Европа.

Лъчезар Борисов информира, че от началото на тази година са сертифицирани 14 проекта с общ размер на планираните инвестиции близо 800 млн. лв., които ще разкрият над 1400 нови работни места.

Той подчерта и ролята на д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българска индустриално-търговска камара, за съвместната работа и положените усилия за привличането на инвеститори в нашата страна.

Източник: investor.bg