[Shutterstock] За някои компании на фондовите борси криза сякаш не

...
[Shutterstock] За някои компании на фондовите борси криза сякаш не
Коментари Харесай

Любимците на Уолстрийт

[Shutterstock] За някои компании на фондовите тържища рецесия като че ли не е имало, или тя от дълго време е отминала. Ясен знак за това е представянето на акциите им. Докато S&P 500 още е под историческия си връх от 19 февруари, от който стартира и сривът, то при някои акции той даже е преодолян. В тази група са онлайн ритейлърът Amazon и платформата за онлайн магазини Shopify. Разбираемо обществената изолираност принуди хората да си останат в къщи, което усили продажбите им.

Netflix и Zoom към този момент надали имат потребност от показване. Платформата за видео стрийминг увеличи мощно клиентите си по света, което се харесва на вложителите. Услуга за видео конференции Zoom също се радва на засилен интерес, като пръчка в колелото на растежа за малко се оказа хакерският пробив в системата.

Звезда в последно време е Beyond Meat. Компанията създава сурогат на месото на растителна основа, а дефицитът на говеждо и свинско, който сътвори рецесията, единствено оказа помощ на представянето й. От дъното на 18 март акциите на компанията са се повишили с 85%, въпреки към момента да са под равнището им от 19 февруари. От дебюта си на борсата преди година те са на плюс, само че надалеч от върха, доближат през юли 2019 година от 235 $ за акция.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Тази седмица компанията разгласява и доклад за първото тримесечие, с който изненада прелестно пазара. Beyond Meat излиза на облага от 1.8 млн. $ при загуба година по-рано. Приходите й са нарастнали с над 140% до 97.1 млн. Достатъчен мотив акциите да нарастнат с цели 7% незабавно след оповестяването им.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР