[Shutterstock] Неправителствената организация Cleantech Bulgaria обяви началото на три предприемачески

...
[Shutterstock] Неправителствената организация Cleantech Bulgaria обяви началото на три предприемачески
Коментари Харесай

Cleantech Bulgaria отвори три програми за стартиращи компании

[Shutterstock] Неправителствената организация Cleantech Bulgaria разгласи началото на три предприемачески стратегии за български стартъпи с планове с фокус запазване на околната среда, умни градове, подвижност, стабилно потребление на земните запаси, климатични нововъведения и други Те се финансират от Европейския съюз и дават опция на млади бизнесмени да преминат през редица образования, с цел да изградят резистентен зелен бизнес. Някои от тях ще получат и финансиране, с цел да развият плановете си. В взаимозависимост от стадия на развиване на компанията искащите да се включат могат да аплайват за повече от една стратегии.

EIT Climate-KIC

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Млади екипи и самостоятелни бизнесмени могат да аплайват в петото издание на акселераторската стратегия EIT Climate-KIC. Програмата ще стартира през април и ще продължи осем месеца, като през това време участниците ще преминат през редица образования, измежду които създаване на бизнес модел, финансово обмисляне, потребителска база, брандинг и набиране на финансиране. За присъединяване в EIT Climate-KIC ще бъдат определени осем плана, като всеки екип ще получи финансиране в размер на 50 хиляди евро. Желаещите да се включат би трябвало да попълнят онлайн формата за кандидатстване не по-късно от 1 март.

PowerUP! by EIT InnoEnergy 2020

За шеста година български започващи компании могат да вземат участие в интернационалната конкуренция PowerUp!. Тя цели да отличи най-перспективните стартъпи от общо 24 страни от Централна и Източна Европа, които развиват бизнеси в региона на чистата сила, умните технологии и други новаторски устойчиви решения. Участниците би трябвало да са в по-напреднал стадий от развиването на решенията си, които две години да могат да доближат пазарна реализация. Компанията им обаче не би трябвало да е на повече от пет години от датата на регистрация. Избраните участници ще преминат през двудневно образование, а финалистите ще имат опция да показват плановете си пред интернационално жури в Полша. Победителите ще получат премия от 50 хиляди евро и ще имат достъп до акселераторската стратегия на EIT InnoEnergy с опция за вложения до 200 хиляди евро. Желаещите да аплайват могат да го създадат в уеб страницата на конкуренцията, като крайният период е 5 март.

Danube Energy+ Tool

За първи път Cleantech Bulgaria провежда програмата Danube Energy+ Tool, в която могат да се включат участници с планове единствено на идейна фаза. Сред условията за включване в програмата е бизнесмените да са на възраст под 35 години. Избраните участници ще преминат през едномесечно образование за създаване на бизнес идея, което ще им помогне след това да аплайват и за финансиране на концепцията им. Крайният период за кандидатстване е 28 февруари през уеб страницата на самодейността.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР