Шумотевицата около шпионската група опуши цялата предизборна обстановка. А военният

...
Шумотевицата около шпионската група опуши цялата предизборна обстановка. А военният
Коментари Харесай

Шпионската сага, димката на Каракачанов и питанките на разузнавачи!?

Шумотевицата към шпионската група опуши цялата предизборна конюнктура. А военният министър Каракачанов пусна най-гоялмата димка с изказванието, че шпионите разузнавали модернизацията на армията. Тъжно е да се следи един пишман родолюбец и пишман боен министър.

На изказванията му сигурно се усмихват под мустак и сътрудниците ни в НАТО, въпреки че получихме потупване по рамото от Съединени американски щати, Англия и други страни от пакта. И които няма по какъв начин да нямат пръст в това следствие.

Да, може да има шпионска група. Съдът би трябвало да каже. Но на хората от разследващите среди е ясно, че те не са шпионирали модернизацията на българската войска. Пука им на пилотките и петолъчките на руснаците за непроизведените и неполучените още Ф-16, МТЛБ-тата и корабите втора ръка. (Във Военновъздушни сили на Гърция служат над 25 000 души, а бойната им авиация наброява 500 разнообразни самолети, в това число най-модерни модели.) Но Кремъл се нервира извънредно, когато стане дума за наличие на НАТО и война в Черно море и за ракети, които стигат от българския бряг до полуостров Крим.

Руснаците ги интересуват Съединени американски щати и НАТО в България и на Балканите. Какви задания извършва Военноморският център за логистика във Варна и този за ръководство на рецесии в София. Ето това би било същинска задача за едни шпиони. Модернизацията на бг-армията е съвсем кокошкарска работа. Не всички българи ручат доматите с колците!

Остават и доста въпроси, които Фрог задава дружно с настоящи и някогашни разузнавачи към основния прокурор и службите:

- Двамата шпиони са снимани в колата от непосредствен проект. Толкова ли са недодялани дилетанти, че не са видяли, кой ги снима и че снимат от метър-два?

- Има ли улики против шпионина от Народното събрание и този от Военното разузнаване, че са предавали нещо? Има ли улики, че дамата е предавала нещо в съветското посолство?

- Жената на шефа на групата влизала в съветското посолство. Та белким разузнавачите и офицерите не знаят, че всяко влизане в непознато посолство в София, било то съветско или сръбско, или турско, значи осветление на лицето?

- Разследващите са знаели за шпионите още през януари, само че го афишират чак през март. Не мирише ли това на предизборно мероприятие?

- Участието на изпълняващия длъжността началник на Военното разузнаване, с принос в разкриването на групата, не е ли опит да се реваншира за излезлите в медии негови голи фотоси по телефона?

- Гласът на показаните фрагменти не е на Иван Илиев- Шопа. На кого е?

- Докога ще се спряга при всеки скандал името на починалия полк. Яни Янев, също упрекнат в шпиониране за Русия, откакто бе оневинен по всички обвинявания от Върховен касационен съд? Да не стане и с този случай по този начин? Да не се намерят доказателства за предаване на секретна информация?

- Има ли оголен един сътрудник на други непознати разузнавания с изключение на на съветското?

- Как по този начин се откриха бг съветските шпионите, а още не се знае коя е дамата снимала в спалнята на Борисов и от кое място са банкнотите в евро?

Ще чакаме отговорите на тези въпроси и до каква степен ще стигне шпионската сага. Навярно ще продължи до изборите. А може би огромната цел са президентските избори?

Националната сигурност е светая светих за всеки българин и патриот. Но е светотатство да се се трансформира в предизборно шоу!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР