Шумно парти на медицински сестри в най-голямата загребска ковид болница

...
Шумно парти на медицински сестри в най-голямата загребска ковид болница
Коментари Харесай

Скандално парти на медици в ковид болница в Хърватия

Шумно празненство на медицински сестри в най-голямата загребска коронавирус болница Дубрава, за което заяви през вчерашния ден телевизия РТЛ, беше наказано през днешния ден от здравния министър Вили Берош и от Хърватската камара на медицинските сестри, съобщи организация Хина.

Видеозаписи от празненството демонстрират няколко медицински сестри и спомагателен личен състав, които пеят и танцуват под акомпанимент на акордеонист, без маски и без съблюдаване на отдалеченост.

" Подобно държание по време на епидемията и напъните, полагани от болничното заведение Дубрава за лекуването на пациенти с Ковид-19, е несвоевременно. Болницата не е място за такива неща. Предполага се здравните служащи да бъдат пример за държание и съблюдаване на противоепидемичните правила ", съобщи здравният министър, като изрази очакване управлението на болничното заведение да ревизира събитията и обстоятелствата и да предприеме съответните дисциплинарни ограничения.

Директорът на болничното заведение Ивица Лукшич сподели през днешния ден за националната телевизия ХТВ, че е свикал за понеделник среща във връзка със случая. Той изясни, че по неофициална информация сестрите организирали празненство за изпращане на своя колежка, която заминавала на работа в Германия. Лукшич сподели, че празненството било проведено в помещение за отмора на личния състав отвън коронавирус отделението и пациентите не са били подложени на риск.

Камарата на медицинските сестри осъди празненството в постройката на болничното заведение, като акцентира, че такова държание е изцяло " несвоевременно, недопустимо и будещо страдание ".

" Това е неприемлив акт на застрашаване на здравето на участниците в празненството и на близките хора. То хвърля сянка и върху хилядите медицински сестри, които си правят работата професионално и отговорно ", съобщи през днешния ден президентът на камарата Марио Газич.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР