Шумната показна акция на прокуратурата в Президентството, приключила с три

...
Шумната показна акция на прокуратурата в Президентството, приключила с три
Коментари Харесай

Нахлуването на прокуратурата в президентството предизвика граждански отпор

Шумната показна акция на прокуратурата в Президентството, завършила с три ареста, в това число и на двамата съветници на президента Пламен Узунов и Илия Милушев, провокира гневни реакции в обществените мрежи и протестен протест пред постройката на институцията, атакувана от спецчасти и въоръжени до зъби мъже. 

Пред Президенството започнаха да се събират хора, откакто трима известни критици на властта оповестиха, че отиват да стачкуват против нахлуването на прокуратурата в държавните институции. Адвокат Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков  обясниха, че не пазят персоната Румен Радев, а президента. Не без подигравка към службата НСО те разясниха, че застават пред президентството като НСО - Народна Съпротива и Охрана. 

Към 17.30 ч. дойде известие, че към 18.30. ч.  президентът Румен Радев ще излезе на площада, с цел да беседва със събралите се жители. 

Очаква се по същото време - след 18.30 ч., да стартира още един митинг в съседство - пред " Дондуков 1 " (сградата на Министерския съвет).  По-рано през днешния ден десният политик Христо Иванов, който през вчерашния ден се опита посети плажа Росенец наоколо до резиденцията на Ахмед Доган и бе изтикан в морето от гардове на почетния ръководител на Движение за права и свободи, даде период до 18.30 ч  да бъде свалена защитата на Доган и на съпартиеца му Делян Пеевски от фрагменти на НСО за сметка на българските данъкоплатци.  

" Ако през днешния ден няма известие от НСО, че защитата на Доган и Пеевски е свалена, аз персонално в 18.30 ще изляза пред Министерски съвет, с цел да желая Борисов да поеме политическата отговорност за това ", написа съпредседателят на " Демократична България " и водач на " Да, България " във Facebook.

" И понеже Гешев сподели, че обстановката, в която гардовете на Доган газят закона и унижават българския байрак, му се е сторила смешна, ще се разходя и до Съдебната палата. Държавата би трябвало да престане да обслужва Пеевски и Доган и да има един закон за всички! ",  безапелационен е Христо Иванов, който беше министър на правораздаването от квотата на Реформаторския блок, но подаде оставка, защото ГЕРБ блокираха концепциите му за промяна в правосъдната система.  

 

НА ПРИЦЕЛ

" Свободата ни е съвсем мъртва, тъй като сме разрешили да ни я вземат. Просто това е следващият мотив, който ни прекипя, затова сме тук ", разяснява юрист Хаджигенов на площада пред Президентството. " Нахлуването на прокуратурата е опит за завладяване на властови територии, които не се поставят на прокуратурата ", разяснява Арман Бабикян. " Има място, на което хората да бъдат викани и по внимателен метод да бъдат проверявани, а не се да прави панаир пред цялата нация, посочи Бабикян пред News.bg.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР