Шуменският районен съд постанови условни присъди, глоби и обществено порицание

...
Шуменският районен съд постанови условни присъди, глоби и обществено порицание
Коментари Харесай

Юзеирови получиха условни присъди за проповядване на национална, етническа и религиозна омраза към България

Шуменският областен съд постанови условни присъди, санкции и публично неодобрение за братята Росен и Атанас Йорданови, познати като Юзеирови. Двамата бяха съдени за проповядване на национална, етническа и религиозна ненавист към България. 

Присъдите бяха прочетени в неявяване на братята Юзеирови  - Росен и Атанас Йорданови, защото от години живеят в Белгия и процесът се гледа задочно. Съдът ги призна за отговорни за това, че на втори април 2010 година в хотел " Шумен " двамата проповядвали национална и етническа ненавист към българския народ и се пробвали да учредят политическа партия от Оман.
52-годишният Росен Йорданов получи 4 месеца условна присъда с тригодишен изпитателен период, публично неодобрение и санкция от 2500 лв.. Същата е санкцията и порицанието за Атанас Йорданов неговото наказване е 3 месеца отнемане от независимост с тригодишен изпитателен период.  Над 2000 лв. са присъдените правосъдни разходи.
По делото са разпитани 51 очевидци и 11 движимости лица.  Братята са с непрекъснат адрес търговищкото село Славяново, където се пробваха да създадат монумент на незнайния турски боец.
Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Шуменския областен съд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР