Шуменски полицаи са задържали пиян шофьор, който не спрял за

...
Шуменски полицаи са задържали пиян шофьор, който не спрял за
Коментари Харесай

Задържаха пиян шофьор, преминал на червен светофар и катастрофирал в Шумен

Шуменски служители на реда са задържали пийнал водач, който не спрял за инспекция , минал на червен светофар и аварирал, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи.

Екип на пътна полиция, който осигурявал сигурността на придвижването на бул. " Славянски " в Шумен, малко преди 21.00 часа на 26 ноември, подал сигнал със стоп палка на лидер на лек автомобил " Пежо 306 ". Водачът обаче не спрял. Пътните служители на реда го последвали по булеварда и му подали сигнал от служебния автомобил за прекъсване. Шофьорът още веднъж не извърши разпореждането. На светофар на кръстовището с ул. " Алеко Константинов " минал на червен сигнал на светофара. Полицаите, които се движили след лидера открили още, че е основал рискова обстановка при разминаване с различен автомобил при прекосяване на кръгово кръстовище, а на друго такова - напуснал пътното платно, след което се блъснал в дървета.

При осъществената на място инспекция станало ясно, че 35-годишният лидер от Шумен управлявал след приложимост на алкохол . Дрегерът отчел 1,54 промила. Шофьорът отказал да даде кръвна проба за разбор . Той не носил в себе си и шофьорска брошура, автомобилът бил със служебно прекъсната регистрация , нямал и подписана застраховка " Гражданска отговорност ".

Мъжът е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР