Шуменски полицаи изловиха по време на специализирана операция две леки

...
Шуменски полицаи изловиха по време на специализирана операция две леки
Коментари Харесай

Задържаха 13 мигранти с трафиканти, натъпкани в две коли

Шуменски служители на реда изловиха по време на профилирана интервенция две леки коли " Алфа Ромео " и " Мерцедес ", натъпкани с 13 мигранти. Задържани са и двамата трафиканти превозвачи, които са от село Подвис, Бургаско.
Засечката станала в региона на шуменското село Веселиново в сряда сутринта, научи " Труд ".

В хода на извършени целенасочени мероприятия чиновниците на реда открили, че в лек автомобил " Алфа Ромео " с пловдивска регистрация 34-годишен мъж транспортира шестима мъже с неустановена идентичност, определящи себе си като мигранти от Афганистан. В лек автомобил " Мерцедес ", без табели, 28-годишен мъж бил побрал седем лица с неустановена идентичност, също от Афганистан.

Всички мъже са на забележима възраст от 18 до 33 години и са арестувани за период до 24 часа в Полицейското ръководство във Велики Преслав за определяне на идентичност, оповестяват от ОДМВР Шумен.
За прекосяване на непозната граница са формирани бързи производства.

Водачите на двата автомобила също ще дават отговор за трафик на хора и по-късно от прокуратурата оповестиха, че това са Х.К./28г./ и М.Т./37г./. За тях ще желае за тях непрекъснат арест. По-младият е осъждан и е направил действието в изпитателен период по предишно наказание.

Изяснява се съпричастността им и към други аналогични случаи, по време на които са установявани мигранти в област Шумен. Близо 90 души са изловени в района за двайсетина дни. Повечето бяха откривани като пешаци по основните пътища в региона. За първи път се задържат помагачите им
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР