Шумен. Засилен полицейски контрол и специализирани акции за алкохол, наркотици

...
Шумен. Засилен полицейски контрол и специализирани акции за алкохол, наркотици
Коментари Харесай

Шумен: Засилен полицейски контрол и специализирани акции за алкохол, наркотици и неправоспособни шофьори предприема ОД на МВР- Шумен през празничните почивни дни

Шумен. Засилен полицейски надзор и профилирани акции за алкохол, опиати и неправоспособни водачи подхваща ОД на МВР- Шумен през празничните почивни дни в интервала 5-8 септември, стана ясно на брифинг с присъединяване на ст. контрольор Десислав Райчинов и гл.инсп. Веселин Георгиев, шеф на Сектор „ Пътна полиция “ при Областна дирекция на МВР-Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “- Шумен . Засилено ще бъде полицейското наличие в регионите на комерсиалните обекти предвид на попречване на джебчийски обири и обири на МПС. „ От началото на месец юни на територията на региона няма регистрирани телефонни измами, дано възрастните хора, които ще останат сами по домовете да бъдат предизвестени, че могат да станат обект на телефонни измамници. Гражданите да бъдат внимателни, при овакантяване на домовете си, да не оставят отворени порти и прозорци, изключително по ниските етажи, с оглед недопускане на домови обири “, съобщи т. инсп. Десислав Райчинов.
Гл. инсп. Веселин Георгиев разгласи ограниченията във връзка с пътния надзор. На 5 септември от 16 до 20 часа и на 8 септември от 14 до 20 часа ще бъде лимитирано придвижването на товарни коли над 12 тона. Ще се прави надзор на всички подходи към пътищата, за които е годна възбраната. Ще бъде реализиран и ефикасен пътен надзор на леки и товарни коли, както по основните пътища, по този начин и в обитаемоте места. През почивние дни са планувани профилирани полицейски интервенции за шофиране след приложимост на алкохол, на опиати и недееспособност. Ще се следи за неплатени санкции и редовност на колите. Екипи ще правят надзор и в дребните обитаеми места, изключително в тъмната част на денонощието. От началото на годината на територията на региона са станали 89 тежки ПТП-та, с 13 починали и 96 ранени. За същия интервал на предходната година тежките ПТП-та са 60, с 8 починали и 62 ранени. За понижаване на пътния травматизъм, полицейските чиновници ще правят надзор на скоростните режими. „ Такъв надзор ще бъде тук-там, където се чака по- огромно придвижване, точките за надзор ще бъдат по- динамични, т.е. повече места за по- малко време “, съобщи гл.инсп. Георгиев.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР