Шумен. Радио Фокус“-Шумен получи отличие за медия, спомогнала за популяризиране

...
Шумен. Радио Фокус“-Шумен получи отличие за медия, спомогнала за популяризиране
Коментари Харесай

Радио „Фокус“-Шумен получи отличие за медия, спомогнала за популяризиране на дейността на съдилищата

Шумен. Радио „ Фокус “-Шумен получи отличие за медия, спомогнала за разпространение на активността на съдилищата. Плакетът беше връчен на публична гала по време на заключителната празнична част от взаимната самодейност „ Достъпност и бистрота в правораздаването “, на Окръжен и Административен съд-Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . С плакети и грамоти бяха отличени и други медии, като премиите връчиха ръководителите на двете шуменски съдилища арбитър София Радославова и арбитър Росица Цветкова. Те благодариха на медиите за положителното партньорство и обективното отразяване на правосъдните вести освен във връзка с правораздаването, а и за цялостната активност на институциите.
„ Преди една година подехме тази самодейност с концепцията да се утвърди и развие партньорството сред правосъдните институции и районните медии, като се концентрира вниманието на обществото върху настоящите аспекти от активността на съдилищата. И до момента с вас сме работили намерено, по този начин ще бъде и отсега нататък и ще надграждаме това партньорство. Делата, които се преглеждат в двете съдилища са разнообразни по материя, само че всяко едно от тях постоянно провокира публичен отзив в нашия град. Отдавна правилото, че съдът правораздава посредством своите актове мисля, че отмина. Съдебната власт разбра, че съдилищата, прокуратурата следствието би трябвало да бъдат обърнати към обещството, с цел да схванат хората за какво този арбитър е постановил съответния акт. Надявам се, че взаимната ни работа ще продължи - интензивно, независимо и обективно “, съобщи Росица Цветкова, ръководител на Административен съд-Шумен.
„ Благодарим ви за партньорството. Вие сте нашият проводник към обществото в популяризирането на самодейностите на съдилищата, ориентирани към жителите и обективното отразяване на правораздавателната активност и на двете съдилища “, сподели от своя страна и София Радославова, ръководител на Окръжен съд-Шумен. Инициатива на двете шуменски съдилища „ Достъпност и бистрота в правораздаването “, стартира на 16 април 2018 година във връзка Деня на Търновската Конституция и продължи една година, като задачата бе да се разпространява активността на съдилищата и да се увеличи информираността на жителите.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР