Шумен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства в Шумен

...
Шумен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства в Шумен
Коментари Харесай

Председателят на НС Цвета Караянчева присъства в Шумен на концерт по повод 119 години от рождението на Панчо Владигеров

Шумен. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в Шумен на концерта във връзка 119-ата годишнина от рождението на Панчо Владигеров и 25-ата годишнина от основаването на фондация „ Панчо Владигеров ”. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Председателят на Народното събрание връчи почетен плакет на Народното събрание на ръководителя на Фондация „ Панчо Владигеров “ проф. Минчо Минчев.
„ Днешният музикален празник е израз на уважението ни към творчеството и делото на именития ни съотечественик – талантлив композитор, музикант, диригент “, означи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че Панчо Владигеров е едно най-ярките имена в нашата музикална съкровищница, една от личностите, които издигат българската просвета на международно равнище. Цвета Караянчева сподели още, че националните и интернационалните състезания, проведени от фондация „ Панчо Владигеров “, разпространяват неговото креативно дело и хрумвания и пътят на доста млади музиканти към международните подиуми е тръгнал точно от тях.
Тя поздрави Симфоничния оркестър на Българското национално радио, диригента Марк Кадин и солиста проф. Минчо Минчев за майсторските им осъществявания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР