Шумен. Общинският съвет в Шумен по врене на свое заседание

...
Шумен. Общинският съвет в Шумен по врене на свое заседание
Коментари Харесай

Шумен: Общинският съвет одобри за управител на „ДКЦ-1 ” ЕООД д-р Магдалена Ангелова

Шумен. Общинският съвет в Шумен по врене на свое съвещание утвърди за шеф на „ ДКЦ-1 ” ЕООД доктор Магдалена Ангелова, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Д-р Ангелова завоюва извършения конкурс за избор на шеф на „ Диагностично-консултативен център-1 “, със средноаритметична оценка от създаването и събеседването доста добър 4,94. Днес в сесийна зала беше определена за шеф на поликлиниката с 35 гласа „ за “. До провеждането на състезанието доктор Ангелова беше краткотрайно изпълняваща длъжността шеф на ДКЦ-1. Тя има две специалности - „ Вътрешни заболявания “ и „ Кардиология “, както и добита подготовка по здравен менджмънт.
Общинският съвет също по този начин оправомощи представителят на Община Шумен в Общото заседание на Асоциацията по ВиК да поддържа обновената капиталова стратегия за 2018 година на ВиК-Шумен. Решението беше признато с 24 гласа „ за “, 6 „ срещу “ и 3 „ въздържал се “. С 33 гласа „ за “, без „ срещу “ и „ въздържал се “, съветниците взеха решение представителят на Община Шумен да гласоподава със „ за “ и целесъобразният размер на вноската на страната в бюджета на Асоциация по ВиК-Шумен за 2019 година да бъде в размер на 24 950,80 лева
Извънредното съвещание на Общото заседание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „ ВиК-Шумен “ ще се организира от 14.00 часа на 5 ноември в зала № 2, ет. II в постройката на Областната администрация.
По време на дебатите преди гласуването общинският консултант Добромир Драев изрази противоречие с приемането на обновената капиталова стратегия. „ Има фрапантно понижаване на капиталовата стратегия от 604 000 лева до 446 000 лева, което не е възможно и е в нарушаване на контракта за ръководство и стопанисване на ВиК системата. Не смятам, че Общински съвет следва да одобри каквито и да е изменение на програмата, откакто не е следено нейното осъществяване нето в предишни години, нито през актуалната. Не смятам, че ние следва да подкрепим тази актуализация, предлагам да се направи проверка на контракта за ръководство и стопанисване, тъй като той не се съблюдава “, съобщи Драев.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР