Шумен. Нов стационарно-преносим уред за контрол на скоростта влезе в

...
Шумен. Нов стационарно-преносим уред за контрол на скоростта влезе в
Коментари Харесай

Шумен: Нов стационарно-преносим уред за контрол на скоростта влезе в експлоатация на територията на ОДМВР

Шумен. Нов стационарно-преносим апарат за надзор на скоростта влезе в употреба на територията на ОДМВР-Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . Модерното устройство беше показано от Веселин Георгиев, контрольор в бранш „ Пътна полиция “. Камерата е с обсег на засичане до 600 метра, като може да засича нарушния на скоростните режими в няколко ленти за придвижване по едно и също време. Уредът прави 400 замервания в секунда, като е еднообразно ефикасен както денем, по този начин и пред нощта.
Инспектор Веселин Георгиев изясни, че измерената скорост е безупречна. „ Измерването се прави с лазерен уред. В устройството има конфигуриран програмен продукт за различаване на регистрационните номера, при снимане на нарушаването автоматизирано се разпознава номерът на автомобила и автоматизирано се изготвя справката за благосъстоятелност “, съобщи Веселин Георгиев. „ Процесът на издаване на електронен фиш и обработка на самото нарушаване е много автоматизиран и ще улесни нашата работа от административна позиция “, уточни Веселин Георгиев. Той означи, че високата и несъобразена скорост остава съществена причина за злополуките по пътищата, което постанова и засилен пътен надзор. В цялата страна има 28 броя от новите съвременни системи.
Днес новата стационарна портативна установка за надзор на скоростта влезе в работен режим на работа на изхода на кв. Дивдядово в посока към Шумен, като за 10 минути бяха засечени трима извършители. 4600 са откритите нарушаванията на скоростта през първите два месеца на годината, сочат данните на ОДМВР-Шумен. Най-много са нарушаванията на скоростните режими до 30 км/ час над оптимално разрешената скорост - 4066. Със скорост сред 31 и 40 км/час над оптимално допустимата са засечени 376 водачи. 109 са електронните фишове издадени на водачи, управлявали със скорост сред 41 и 50 км/ час над оптимално позволената. 59 са откритите нарушавания на водачи, които управлявали с превишение над 50 км/ час над оптимално разрешената. За неспазване на преимущество, знаци и сигнали са глобени 199 водачи, за погрешно прекъсване и паркиране - 1249. 68 са откритите неправоспособни водачи през първите два месеца на 2018 година. Установени са 61 водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол. Други 11 са засечени да ръководят моторни транспортни средства след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР