Шумен. Гаранция за инвестиции срещу решение за водопровод искат съветниците

...
Шумен. Гаранция за инвестиции срещу решение за водопровод искат съветниците
Коментари Харесай

Преглед на основните теми в шуменския печат

Шумен. „ Гаранция за вложения против решение за тръбопровод желаят съветниците във Велики Преслав “, е водещото заглавие във вестник „ Шуменска заря “ . Гаранция, че община Велики Преслав ще има изгода от подмяната на тръбопровод, минаващ през нейна територия, желаят общинските съветници във Велики Преслав, с цел да вземат решение, от което зависи капиталов план. Става въпрос за правене на Подробен организационен проект (ПУП) на трасето, по което минава довеждащият тръбопровод от бент. „ Тича ”. Въпросът се оказа доста спорен и се разисква в наличието на регионалния шеф на Шумен проф. Стефан Желев и шефа на В и К инж. Красимир Марков. От общинския съвет се желае единодушие трасето на водопровода да мине през землищата, през които и в този момент минава, само че защото преди време не е имало Подробен устройствен план, той би трябвало да се направи в този момент. За задачата се желае утвърждение от локалния парламент.
„ Международна юбилейна езиковедска конференция “, е акцент от стр. 2 в броя. Катедрата по български език при Факултета по филантропични науки на Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски “ провежда Международната юбилейна конференция „ Българският език – история, настояще, бъдеще “ от 27 до 29 септември. Тя се посвещава на 40-годишнината от основаването на Катедрата по български език. Темите на отчетите, които ще бъдат показани ще са свързани с интерпретирането на проблеми на актуалния български език или диахронната филология, на общото, сравнителното, съпоставителното и балканското езикознание, на стандартологията, диалектологията, ономастиката, социолингвистиката, психолингвистиката, металингвистиката и други интердисциплинарни полета.
„ Арена Шумен “ и тенис корта на концесия за 20 години “, написа вестникът. Новата зала „ Арена Шумен “ и общинският тенис корт са планувани за отдаване на концесия. Желанието е записано в Плана за действиеза общинските концесии за интервала 2018 – 2020 година. Документът е препоръчан за разискване на общинската сесия в края на месец септември.
„ Кметът Любомир Христов стартира срещите си с педагогичен колективи “, осведоми ежедневникът. Кметът на община Шумен Любомир Христов се срещна с учителите от ОУ „ Хр. Ботев ” в село Друмево. Градоначалникът и заместник-кметът по обучение и просвета Найден Косев пожелаха да чуят от преподавателите с какви проблеми се сблъскват те през образователната година и какви са упованията им от общинската администрация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР