Шум и мръсотия, кражби и агресия - все повече населени

...
Шум и мръсотия, кражби и агресия - все повече населени
Коментари Харесай

До гуша ни дойде: в Германия се оплакват от преселници от България

Шум и нечистотия, обири и експанзия - от ден на ден обитаеми места в Германия се оплакват от проблеми с преселници от България и Румъния. А в дъното на всичко стоят безскрупулни трафикантски банди, пишат немски издания, представени от " Дойче веле ".

Заселници от Източна Европа към този момент се насочват освен към огромните градове, само че и към по-малки общини в Германия, оповестява новинарският уебсайт T-online. Според създателя Дитмар Зеер дружно с тях се появяват и непознати до момента проблеми: звук и отпадъци, употреба, дребна престъпност. " Обичайните обвинени: трафикантски банди, които примамват към Германия небогати фамилии от Румъния и България и злоупотребяват с тях, с цел да разграбват обществените каси ", написа Зеер.

" Повече от половината идват от България "

T-online споделя за едно от тези селища - градчето Хорн-Бад Майнберг е с население от 17 000 души и се намира в най-многолюдната немска провинция Северен Рейн-Вестфалия. Цитира се и писмото, което тамошният представител в провинциалния парламент Денис Мелцер е изпратил до министър-председателя на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет: " Тук уседнаха към 700 заселници от Източна Европа, като повече от половината идват от България. Гражданите и гражданките все по-често се оплакват от проблеми с интеграцията им, от замърсяване на публичните места, нарушение на задължението да изпращат децата си на учебно заведение, обири, експанзия и открита проституция ".

Високотиражният " Билдцайтунг " дава думата и на жители на Хорн-Бад Майнберг. 69-годишният Буркхарт Веке даже споделя, че обмисля да напусне градчето: " До гуша ми пристигна. Разни гешфтари изкупуват остарели здания и ги натъпкват с хора. Жилищата са препълнени, всичко плесенясва ".

Вестникът твърди, че редица запуснати здания в градчето са попаднали в мрежата на спекуланти и трафиканти на хора: " Тази спекулация е позната и в други градове. Подставени лица изкупуват на безценица рушащи се здания и настаняват там хора от Източна Европа, които са снабдени с частично фалшифицирани контракти за работа. След няколко месеца новите наематели се пишат безработни и подават молби за обществена помощ. "

На уеб страницата T-online Дитмар Зеер разказва същата скица. Според него доста от хората идвали от Пловдив, а спекулантите прибирали в джоба си по-голямата част от обществените им помощи. Така една от тези порутени здания може да донесе годишна облага от 100 000 евро, твърди изданието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР