Шулте получава обвинение за второ престъпление, след като вече отива

...
Шулте получава обвинение за второ престъпление, след като вече отива
Коментари Харесай

Обвиниха бивш служител на ЦРУ за Vault 7

Шулте получава обвиняване за второ закононарушение, откакто към този момент отива на съд за предпазване на нецензурен материали.
Преди близо година Wikileaks разгласява голям списък, съдържащ изложение на шпионски принадлежности, хакерски тактики и способи за компрометиране на голям брой софтуерни артикули, които Централно разузнавателно управление на САЩ употребяват за своите секрети интервенции. За благополучие на всички интернет консуматори, Wikileaks прозорливо отстраниха техническата информация, обвързвана с материалите и кошмара с хака на Shadow Brokers не се случи (когато едвам два експлойта – EternalBlue и EternalRomance стана причина за компрометирането на десетки хиляди системи с WannaCry и др.).

Независимо от това, стана ясно до каква степен се простират опциите на американските шпиони. Ставаше въпрос за експлойти за недостатъци в Windows, Линукс, Android и iOS, macOS, компрометиране на антивирусни артикули, мрежови протоколи, превъзмогване на затворени мрежи и още стотици секрети, които не са за проявление. Тази седмица Министерството на правораздаването на Съединени американски щати упрекна публично упрекна Джошуа Шулте, някогашен софтуерен инженер в Централно разузнавателно управление на САЩ. През лятото на предходната година Шулте беше упрекнат също по този начин за предпазване на педофилски материали.

„Джошуа Шулте, някогашен чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ е употребявал достъпа си до организацията, с цел да съобщи класифицирани материали на външна организация. По време на това следствие, федерални сътрудници откриха също по този начин детска порнография в жилището на Шулте в Ню Йорк. Ние и нашите сътрудници сме виновни да пазиме държавната секретна информация и да се уверим, че тези, на които им е поверено да боравят с нея, почитат тези си отговорности. Незаконното откриване на класифицирана разследваща информация може да сложи в рисков риск националната ни сигурност, евентуално застрашавайки сигурността на американците“, гласи изказването на федералния прокурор, претрупан със случая.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР