Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко

...
Щом се говори за трета световна война, значи е по-малко
Коментари Харесай

Соломон Паси: Трета световна война в момента е малко вероятно да се случи

Щом се приказва за трета международна война, значи е по-малко евентуално тя да се случи. Тя е най-вероятно да се случи, когато по-малко се приказва за нея. Но всичко е допустимо в този динамичен свят. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия създателят на Атлантическия клуб в България Соломон Паси.

Според него две са главните събития, които оформят подтекста на протичащото се в Близкия изток. Едното са военните учения, които вършат взаимно Русия, Китай и Иран, другото са изборите в Съединените американски щати.

Паси напомни, че Иран е признателен на България, по тази причина че му е продавала оръжия по време на войната с Ирак. Той сподели още, че имаме доста положителни български дипломати и посланици, които са служили в Иран, тъй че България има някакви наследствени познания в тази страна, които могат да бъдат привнесени в общоевропейските старания. " Трябва да формираме обща европейска позиция ", заключи той.
Соломон Паси, създател на Атлантическия клуб в България: Касем Солеймани е доста образован човек и във военно отношение, и в политическо и в терористично отношение. От европейска позиция, той е от тъмната страна на силата, с изключение годините, когато той е съдружник на Запада в битката с " Ислямска страна ". Неслучайно европейските водачи споделиха, че няма да пролеят сълза за него, той има славата на Дарт Вейдър. Той аргументи войните в Йемен, в Сирия, в Либия, в Газа. Трябва да си дадем сметка, че той седи зад атентата в Бургас през 2012 година. Той не умря по позорен метод, получи почтена гибел за един боец.
Според него светът се намира в същата степен на сигурност, както и преди гибелта на Солеймани и надали актуалните събития ще провокират международен трус.

Той разяснява и днешната среща на Бойко Борисов с американска делегация като нещо напълно обикновено, съгласно него срещите със Съединени американски щати към този момент се трансфораха в всекидневие, само че е значимо какво си решил, а не какъв брой пъти си се срещал.

" Не считам, че този поток е добър за България, той просто ускорява въздействието на Путин в българската политика ", разяснява Паси и днешното разкриване на " Турски поток " в Истанбул, на което министър председателят Борисов също е поканен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР