Щетите за гръцкия бизнес вече са огромни и причината за

...
Щетите за гръцкия бизнес вече са огромни и причината за
Коментари Харесай

Бизнесът в Гърция търпи огромни щети заради ограниченията

Щетите за гръцкия бизнес към този момент са големи и повода за това е въведеният локдаун, сигнализират търговци от страната пред медиите. Поради строгите ограничения са затворени към този момент съвсем месец всички магазини, заведения за хранене, кафенета, предава БНР.

Анулират се резервации за новогодишните празници след изказвания на медицински лица, че до края на годината ще остане възбраната за овакантяване на градовете.

Истинска злополука за бизнеса и търговията е удължение на карантината с една седмица, обявиха пред медиите търговците, които чакат вреди за към 2 милиарда евро единствено за тази седмица.

Дори и да се разреши отваряне на дребните търговски обекти през декември, не е допустимо да се продадат стоките, които са в складовете. Облагодетелствани са единствено веригите от магазини, които работят онлайн.

Собствениците на заведения за хранене и кафенета също считат, че са на прага на банкрута, като чакат възбраните да продължат и по време на новогодишните празници.

Обезщетение по 800 евро на месец се изплаща на работещите, прекъснали наложително работа заради карантината.

Гръцкият парламент гласоподава през днешния ден разпределяне и по 400 евро на безработните. Между 500 и 1500 евро ще получат помощ търговците на откритите пазари, оповестиха от финансовото министерство в южната ни съседка. Намаляват налозите на огромна част от компаниите, други се възползват и от разсрочване на заплащанията след април идната година.

Изплащат на пенсионерите компенсации, които не са свързани с пандемията, а са нелегално удържани суми по време на икономическата рецесия.

В интервала на карантината са се усили влоговете на гърците в банките – това е обвързвано както с лимитираните благоприятни условия за извършване на покупки, по този начин и с растящата неустановеност, която кара хората да заделят средства „ за черни дни “, считат анализатори.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР