Щерката на Евелин Банев-Брендо, Александра Банева, не се яви на ...

Щерката на Евелин Банев-Брендо, Александра Банева, не се яви на

Щерката на Брендо избяга от съда заради Ковид

Щерката на Евелин Банев-Брендо, Александра Банева, не се яви на съвещание по делото, водено против нея, майка й Моника Добринова, татко й, чичо й Симо Карайчев и сдружението на Добринова " Б.М.А трейдинг " ЕООД, писа Ретро.

Исковата молба бе пусната в съда през 2018 година от КПКОНПИ за конфискация на имущество и парични средства, добити от противозаконна търговия с кокаин, съгласно организацията на Цацаров. След два поправителни изпита антикорупционната комисия на Сотир Цацаров съумя да оправи всичките нередности в исковата молба против Брендо за отнемането на имуществото му, добито съгласно КПКОНПИ от незаконна активност. На съвещание в четвъртък магистратите от Софийския градски съд дадоха ход на делото, то следва да се гледа март месец следващата година.

На съвещанието, на което се прегледа поправена за повторно искова молба на КПКОНПИ, не участва ответничката-Александра Банева. От нейния юрист стана ясно, че тя не е удостоила съда с наличието си, тъй като я е боязън от вилнеещата Коронавирус-пандемия, написа столичен всекидневник. Съдията одобри това за адекватно опрощение на фона на ситуацията в страната. Защитата на Александра увери съда, че щерката на Брендо ще участва на старта на делото през март месец следващата година.

Адвокатът, представляващ комисията на Цацаров в делото против " кокаиновия крал " и фамилията му, изиска от съдията да му бъде показано копие от обвинителния акт против Евелин Банев от Румъния. Там Брендо е наказан на 10 година пандиз. Съдията счете, че настояването е обвързвано с следствието на КПКОНПИ, и го утвърди. На съвещанието стана ясно още, че съдът ще назначи движимости лица и следва да се правят нови експертни оценки на триетажен парцел на Банев.

КПКОНПИ внесе исковата молба за конфискацията на 1 888 600 лева тъкмо след неоправдателната присъда на Брендо у нас. През 2018 година Банев бе дефинитивно наказан на 6 години пандиз, а Софийската градска прокуратура издаде европейска заповед за ареста му. Брендо бе приет за отговорен за това, че от октомври 2002 година до май 2005 година в България, Англия, Британските Вирджински острови, Швейцария и Австрия е прал пари от опиати.

Източник: hotarena.net