Ще започнем с банално твърдение: гроздето не само изглежда добре

...
Ще започнем с банално твърдение: гроздето не само изглежда добре
Коментари Харесай

Бяло и червено грозде – какво да хапвате?

Ще стартираме с тривиално изказване: гроздето освен наподобява добре и има добър усет, само че е и на първо място здравословно, тъй че си коства да го ядете. Може би консумираме повече артикули, направени от тях всеки ден: вино, масло от семена, оцет, пресни сокове или стафиди. Но най-важното е да включим тези пресни плодове в менюто си. Гроздето би трябвало да се яде със семките и кожата!
Гроздови лози - шепа исторически обстоятелства
 Правете ТОВА, в случай че желаете огромни и вкусни ГРОЗДОВЕ Правете ТОВА, в случай че желаете огромни и вкусни ГРОЗДОВЕ
Отглеждането на грозде в домашни условия не е чак толкоз лесна задача, колкото наподобява на пръв взор. Нужно е въпреки всичко да имате някак...
Гроздето е плодовете на лозата, растения, познати на човечеството от най-ранните времена. Най-старите следи от винопроизводство датират от към 7000 година прочие Н. Е. Първите доказателства за проведено лозарство са открити при шумерите и египтяните. Когато винената просвета доближи Гърция, виното се трансформира в признак на боговете. Оттам го поемат римляните, които по-късно популяризират развъждането на лозя в други райони на Стария континент. Докато в началото виното е било напитка на елитите, към този момент в Рим то е било толкоз публикувано и демократично, че нормално се е сервирало даже на плебеи.
Яжте бяло или алено грозде?
В нашите магазини нормално купуваме грозде, т.нар бяло и алено и розово. Плодовете от гроздова лоза обаче получават по-разнообразни цветове, вариращи от ярко зелено, през розово, кехлибарено, мрачно алено, лилаво, тъмносиньо до черно. Следователно ще бъде по-точно, в случай че стартираме да приказваме за ярко или мрачно грозде. Въпросът, заложен в подзаглавието, въпреки това, може да бъде заложен без съмнение във връзка с виното. Никой дълго няма да мисли за отговора: аленото вино е доста по-здравословно от бялото, заради полифенолите, получени от тъмната кора на гроздето, които имат извънредно позитивни свойства за човешкото здраве.
Гроздето ще убие раковите кафези
 Семките на този плод са доста потребни Семките на този плод са доста потребни
Често събитие е в кофата за отпадък да попадат едни от най-ценните субстанции. Хората сме привикнали да изхвърляме обелките на плодовете и з...
Гроздето дължи своите противоракови свойства на флавоноидите, които се намират в гроздови семки, ципи и дръжки, както и витамини С и А. Флавоноидите, както и витамините С и А, са естествени антиоксиданти, които почистват свободни радикали от тялото, виновни за развиване на неопластични болести. Според проучванията, извършени до момента от учени, екстрактът от гроздови семки дейно унищожава раковите кафези в организма, в това число рак на кожата, рак на гърдата при дамите, червата, белия дроб, стомаха, простатата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР