Ще започнем да работим в Министерството на финансите по проектозакона

...
Ще започнем да работим в Министерството на финансите по проектозакона
Коментари Харесай

Асен Василев обяви каква ще е първата му задача като министър на финансите

Ще стартираме да работим в Министерството на финансите по проектозакона за държавния бюджет за 2023 година, който се надявам до няколко седмици да бъде импортиран в Народното събрание – той ще е с 3 % недостиг и без нарастване на налозите.

Това анонсира министърът на финансите при встъпването си в служба в Министерството на финансите. По отношение поемането на нов дълг в бюджета, министър Василев сподели, че първо би трябвало да види плановете, само че съобщи, че препоръчаният в този момент недостиг ще намалее и би следвало и размерът на дълга също да намалее. 

Внесеният в Народното събрание от служебния кабинет план за продължение на удължителния закон за бюджета към този момент мина на първо гласоподаване на съвещание на Комисията по бюджет и финанси и финансовият министър разяснява, че ще е належащо той да бъде признат, с цел да има време за приемането на закона за бюджета за 2023 година, доколкото процедурата допуска това да отнеме 5-6 седмици.

Бившият длъжностен министър на финансите Росица Велкова, в отговор на въпрос в какво положение е страната хазна, сподели, че във фискалния запас има 10 милиарда лева, служебното държавно управление към този момент е внесло базов бюджет с висок недостиг, само че той ще бъде базата, с цел да може да се преработи закона, съгласно решенията, които ще вземе постоянният кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР