Ще видим в някаква форма ревизия на начина, по който

...
Ще видим в някаква форма ревизия на начина, по който
Коментари Харесай

Политологът Христо Панчугов: Радев държи баланс между лицата от БСП и технократите

" Ще забележим в някаква форма проверка на метода, по който са управлявали съответни институции през миналите мандати. Приоритет ще е и Планът за възобновяване и връзката с Европейската комисия по него ". Тази прогноза за дневния ред пред служебното държавно управление направи пред БНР политологът Христо Панчугов.

Той съобщи, че не е сюрпризиран от състава на кабинета, назначен от президента Румен Радев.

" Президентът се пробва да държи нежен баланс сред лица, свързани с Българска социалистическа партия, и технократско начало, което има за цел да покаже, че има предпочитание за политическа смяна и за връщане на институционалността в ръководството на България. Дори да има изненада в лицата от кабинета, няма изненада в правилото ", разяснява той.

Панчугов дефинира 45-ия парламент като пленник на " алтернативата на пандизчията ":

" Партиите вложиха в частния си интерес, в оферти, които да ги нареждат по-добре за идните парламентарни избори ".

Според Панчугов промените в Изборния кодекс са били прибързани и не вземат решение огромните въпроси, които стоят в основите на българския изборен развой. 

Въпросите, които повдигна комисията за проверка на ръководството в последните 10 години, ще наложат основаването на такава комисия и в идващия парламент, без значение от състава му, предвижда политологът и добави:

" Разследването по разкритията, които бяха направени при чуванията на предприемачи в комисията) би трябвало да бъде доведено до край и българското общество би трябвало да получи затваряне на тази тематика, а Народното събрание е единственото място за водене на този диалог ".

Очакванията на Панчугов за предварителните избори са за " позитивен роман ":

" Избирателите ще санкционират политиците единствено в случай че те не отговорят на техните упования. Предсрочните избори са катализатор на нуждата политическите водачи да трансформират себе си и връзката с обществото. Трябва да забележим положителен роман, само че в случай че това не се случи, гласоподавателите още веднъж ще основат обстановка, която е непреодолима и участниците в идващото Народно събрание ще би трябвало да създадат нещо, което не желаят - или нови избори, или да непопулярна коалиция, чиято цена ще се окаже прекомерно висока за заплащане от разнообразни политически обединения ".

 

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР