Ще видим в някаква форма ревизия на начина, по който

...
Ще видим в някаква форма ревизия на начина, по който
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Радев държи баланс между лица от БСП и технократското начало

" Ще забележим в някаква форма проверка на метода, по който са управлявали съответни институции през миналите мандати. Приоритет ще е и Планът за възобновяване и връзката с Европейската комисия по него ". Тази прогноза за дневния ред пред служебното държавно управление направи пред БНР политологът Христо Панчугов. Той съобщи, че не е сюрпризиран от състава на кабинета, назначен от президента Румен Радев и добави:

" Президентът се пробва да държи нежен баланс сред лица, свързани с Българска социалистическа партия, и технократско начало , което има за цел да покаже, че има предпочитание за политическа смяна и за връщане на институционалността в ръководството на България. Дори да има изненада в лицата от кабинета, няма изненада в правилото ", разяснява той.

В предаването " Нещо повече " политологът дефинира 45-ия парламент като пленник на " алтернативата на пандизчията " :

" Партиите вложиха в частния си интерес, в оферти, които да ги нареждат по-добре за идните парламентарни избори ".

Според Панчугов измененията в Изборния кодекс са били прибързани и не вземат решение огромните въпроси, които стоят в основите на българския изборен развой

Въпросите, които повдигна комисията за проверка на ръководството в последните 10 години, ще наложат основаването на такава комисия и в идващия парламент, без значение от състава му, предвижда политологът и добави:

" Разследването (по разкритията, които бяха направени при чуванията на предприемачи в комисията) би трябвало да бъде доведено до край и българското общество би трябвало да получи затваряне на тази тематика, а Народното събрание е единственото място за водене на този диалог ".

Очакванията на Панчугов за предварителните избори са за " позитивен роман " :

" Избирателите ще санкционират политиците единствено в случай че те не отговорят на техните упования. Предсрочните избори са катализатор на нуждата политическите водачи да трансформират себе си и връзката с обществото. Трябва да забележим положителен роман, само че в случай че това не се случи, гласоподавателите още веднъж ще основат обстановка, която е непреодолима и участниците в идващото Народно събрание ще би трябвало да създадат нещо, което не желаят - или нови избори, или да непопулярна коалиция, чиято цена ще се окаже прекомерно висока за заплащане от разнообразни политически обединения ".

Политологът беше безапелационен, че който успее да сътвори визия за ръководство, той ще завоюва идващите избори.

Интервюто на Георги Марков с Христо Панчугов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР