Ще ви запозная с информацията, която имаме до момента по

...
Ще ви запозная с информацията, която имаме до момента по
Коментари Харесай

От последните минути: Горанов и Маринов с важна информация за хакерската атака на НАП!

Ще ви срещна с информацията, която имаме досега във връзка с сигнала от 15 юли за нерегламентиран достъп до компютрите на Национална агенция за приходите. В хода на осъществените мероприятия бе открито, че в 10:15 незнайно лице е изпратило мейл до няколко свободни медии. " Това сподели вътрешният министър Младен Маринов във връзка хакерската офанзива към Национална агенция за приходите и източването на данни на стотици хиляди българи, написа Блиц. " Предоставена е ключова дума за достъп до данните на архива.

``
реклама

Съдържанието на файловете в нея са данни за стотици хиляди български жители, имена, егн-та, компании. След информация с Национална агенция за приходите излиза наяве, че данните са достоверни и би трябвало да се обработи характерно, с цел да се асоциира с съответен индивид ", добави той.  Вътрешният министър показа, че информацията е разпратена единствено до 4 медии и няма нарушена или изгубена информация в Национална агенция за приходите.   " Свидетели сме на най-сериозната хакерска офанзива, идваща от съветски домейни.

Не желаеме да укоряваме съветската страна, това сочат обстоятелствата. 30-40% от данните, които са обществено налични от файловете, които са публикувани до в този момент, се съдържат в базата данни на Национална агенция за приходите ", сподели финансовият министър Владислав Горанов.   " Иска ми се да успокоя, въпреки и на прекомерно начален стадий, с това, че съгласно нашите разбори информацията не е задоволителна, с цел да стане ясно финансовото състояние на лицата, които са били изобличени.

Във връзка сме с Европейска комисия към кибер офанзиви и ще правим одит на всички системи на Национална агенция за приходите ", добави той.   " Подобни пробиви могат да бъдат направени и в много по-развити страни, само че това не е опрощение. Искам да уверя всички, че информацията към момента е предпазена и анализите демонстрират, че наличието не е задоволително да се направи извод за имущественото положение на който и да е било български жител. Не би трябвало да се притеснявате от това приключване, само че това не омаловажава сериозния пробив в системата на Национална агенция за приходите ", заключи Горанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР