„Ще върнем кметските наместници в малките населени места, за да

...
„Ще върнем кметските наместници в малките населени места, за да
Коментари Харесай

Стефан Сабрутев: Ако аз стана кмет, ще се обърна към хората, за да видим техните проблеми

„ Ще върнем кметските наместници в дребните обитаеми места, с цел да бъдем по-близко до хората. Нека не забравяме, че даже едно малко селце има потребност от човек, на който жителите да се опрат във всеки сложен миг. " Това съобщи претендентът за кмет на Смолян от " Българска социалистическа партия за България " Стефан Сабрутев. Той продължи своите срещи с жителите на община Смолян - с жителите на селата Чокманово, Кошница, Арда и Могилица, които посрещнаха с наслада претендента. От посетените села само село Могилица ще имат избор на кмет. Липсата на кметски наместници в селата Кошница, Арда и Чокманово изцяло лишава популацията от разговор с ръководещите.

Хората споделиха проблемите си - Чокманово е едино от дребното села, в което няма детска площадка. Има осъществен ремонт от страна на ВиК, само че след отстраняването на казуса, асфалт не е положен до този миг. Присъстващите изрече своята признателност към Стефан Сабрутев, че постоянно се е отзовавал, както и за дарението на черква „ Свети Архангел Михаил ". В село Кошница хората също са изгубили доверие към ръководещите. От 7 години имат проблем с шкарпа, която е в положение на разпад и заплашва живота им. В Арда от тази година нямат право да избират кмет, защото популацията е намаляло на половина. Хората са лишени от достъп до здравни услуги и се постанова да пътуват до Смолян. Жителите на Арда споделиха, че през тази година учебното заведение им е предпазено, само че това не е несъмнено за идната година и все по-малко фамилии остават да живеят в селището, тъй като няма условия за развъждане на малко дете - за осем години няма нито едно осъществено усъвършенстване.Жителите на Могилица повдигнаха и въпроса за туризма в региона и споделиха, че желаят да вземат участие в развиването му.

Гореща бе и тематиката за земеделието - всички поданици на селата потвърдиха, че желаят да върнат този бранш, стига да получат нужната поддръжка на общината. При извършените срещи Сабрутев получи мощна поддръжка от хората - в обитаемоте места той се приема като човек, който оказва помощ и се отзовава на всяка една молба - жителите на Чокманово още веднъж му благодариха за построяването на параклиса в селото, въпреки в този миг да не е бил ръководещ. От село Могилица претендентът за кмет получи грамота, връчена от пенсионерския клуб за оказаната поддръжка и подпомагане през годините.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР