Ще усетим веднага момента, в който новият щам стане доминиращ

...
Ще усетим веднага момента, в който новият щам стане доминиращ
Коментари Харесай

Томов: Опасността от новия щам наистина е по-голяма

 " Ще усетим незабавно момента, в който новият вариант стане преобладаващ у нас. При едни и същи ограничения, водели до спад, ще стартира евентуален растеж на случаите. Той е задоволително инфектиран, с цел да преодолее закрепени ограничения. Тогава ще ни трябват по-строги ". Това съобщи математикът Лъчезар Томов за " Здравей, България " по Нова тв.

" Опасността от новия вариант в действителност е по-голяма, само че той още веднъж може да се управлява. Въпросът е да не го оставим да доближи високи равнища ", сподели още той.

И добави: " Всичко зависи от това какви ограничения взимаме и по какъв начин действаме като общество и като човеци. Видяхте, че можем да направляваме вируса в България ".

В Англия имаше по-лошо ръководство на епидемията от България - оставиха учебните заведения до последно отворени. Няма да стигнем до 70% имунизирани у нас, само че в случай че имаме доставки, може да се употребяват всички дози до лятото. Затова обаче би трябвало масирана акция за имунизация, за да видят хората, че няма заплаха от имунизацията. Нека да се приказва и с хора, оживели от вируса, само че нетрудоспособни, тъй като имат затруднения и кардиологични проблеми, съобщи той. 

" Ако имаме имунизацията на АстраЗенека, то до края на лятото ще може да имунизираме 2 млн. българи ", сподели Лъчезар Томов. 

Активните случаи са 29 000 публично, умножете го по 3-4 - т.е има 70-80 хиляди преносители на вируса, заяви математикът. 

" Видяхте, че можем да направляваме ограниченията - новият вариант е по-заразен, само че въпреки всичко всичко зависи от обществото ", приключи Лъчезар Томов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР