Ще търсим нови интерактивни методи за обучение на децата чрез

...
Ще търсим нови интерактивни методи за обучение на децата чрез
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: МОН ще работи за безопасното сърфиране на децата в интернет

Ще търсим нови интерактивни способи за образование на децата посредством осведомителните технологии. Това включва платформа с безвъзмездни просветителни запаси, налично просветително наличие, включва създаване на Wi-Fi мрежи в учебните заведения и опция за фронтално образование на първо място посредством проектори, изясни министърът на образованието Красимир Вълчев.

От друга страна приказваме за развиването на по-задълбочени цифрови умения, които ще са нужни на днешните възпитаници, които ще бъдат на пазара на труда през 2050-2060 година, разяснява Вълчев и добави, че министерството ще работи и върху подобряването на цифровата медийна просветеност у децата и безвредното им сърфиране в интернет . Ще бъде подписан меморандум за цифрово обучение, който ще бъде в поддръжка на подхванатите политики от Министерството на образованието.

Вълчев разяснява опцията децата да избират какъв пол са в инструмента за самокритика Selfie, от няколко благоприятни условия – мъж, жена и друго.



„ Не поддържам проповядването на джендър идеология в учебни заведения като министър и родител . Целта на инструмента за самокритика не е да дефинира половата принадлежност. Причината да има и подобен вид за отговор е тъй като има страни, които са приели тази опция, само че тя не е наложително да бъде основана на правилото на самоопределение, а те са в отговор на медицински потребности. Ние не можем да махнем тази колона от инструмента Selfie, тъй като той е един за всички европейски страни. Може само Европейската комисия, по наша молба, да го направи. “ Ще отправим такава молба, съобщи Вълчев и сподели, че досега има единствено един сигнал против тази алтернатива.

Образователният министър разяснява и възходящия брой на заболелите от морбили в столичния квартал „ Христо Ботев “.-->



„ Притеснително е повишаването на случаите на заболелите. Лекарите наблюдават обстановката, само че сега не мога да кажа, че имаме причина за прекратяване на образователния развой “, сподели още той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР