Ще търсим нови интерактивни методи на обучение на децата чрез

...
Ще търсим нови интерактивни методи на обучение на децата чрез
Коментари Харесай

Вълчев: Wi-Fi за всяко училище до края на годината

" Ще търсим нови интерактивни способи на образование на децата посредством осведомителните технологии. Това включва платформа с безвъзмездни просветителни запаси, налично просветително наличие, включва създаване на Wi-Fi мрежи в учебните заведения и опция за фронтално образование на първо място посредством проектори ", сподели министърът на образованието Красимир Вълчев, представен от БГНЕС.

Вълчев даде обещание до края на 2019 година всички учебни заведения да имат построени Wi-Fi мрежи със защитни стени.

" От друга страна приказваме за развиването на по-задълбочени цифрови умения, които ще са нужни на днешните възпитаници, които ще бъдат на пазара на труда през 2050-2060 година ", разяснява Вълчев и добави, че министерството ще работи и върху подобряването на цифровата медийна просветеност у децата и безвредното им сърфиране в интернет. Ще бъде подписан меморандум за цифрово обучение, който ще бъде в поддръжка на подхванатите политики от Министерството на образованието.

Вълчев разяснява опцията децата да избират какъв пол са в инструмента за самокритика Selfie, от няколко благоприятни условия – мъж, жена и друго.

" Не поддържам проповядването на джендър идеология в учебни заведения като министър и родител. Целта на инструмента за самокритика не е да дефинира половата принадлежност. Причината да има и подобен вид за отговор е тъй като има страни, които са приели тази опция, само че тя не е наложително да бъде основани на правилото на самоопределение, а те са в отговор на медицински потребности. Ние не можем да махнем тази колона от инструмента Selfie, тъй като той е един за всички европейски страни. Може само, Европейската комисия, по наша молба да го направи. Ще отправим такава молба ", съобщи Вълчев и сподели, че досега има единствено един сигнал против тази алтернатива.

Вълчев разяснява и възходящия брой на заболелите от морбили в столичния квартал „ Христо Ботев “.

„ Притеснително е повишаването на случаите на заболелите. Лекарите наблюдават обстановката, само че сега не мога да кажа, че имаме причина за прекратяване на образователния развой “, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР