Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя следващата седмица, предполагам

...
Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя следващата седмица, предполагам
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Ще свикам Съвета за сигурност към премиера


„ Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя идната седмица, допускам в четвъртък, с цел да вземем съответни решения и ограничения и да сме подготвени за реакция “, съобщи в изявление за БНР служебният министър председател Гълъб Донев.

" Обявената частична готовност от президент на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това страните в Европа и тези, които са покрай спора сред Русия и Украйна, да нямат сигурност за това до каква степен военните дейности ще продължат и с какъв интензитет ще са “, сподели още Донев.

Той съобщи, че риск за националната сигурност на България има, само че " няма директна военна опасност до този миг " за страната ни.

По думите му несигурността идва и от нарушаването на веригите на доставки на енергоресурси за Европа от Русия.

" Газовата тематика е една от водещите в Европейски Съюз и слага доста въпросителни пред това по какъв начин Европа и нейните жители ще посрещнат идващите зимни месеци ", съобщи Гълъб Донев.

Той бе безапелационен, че България няма да признае резултатите от референдумите, които се организират в четирите района на Украйна.

" Тези нарушават интернационалното право, нарушават и Конституцията на Украйна. Ние никога не можем да приемем едни резултати, които са реализирани в райони, където се водят военни дейности. Изцяло срещу се и заплашването с потребление на нуклеарно оръжие, колкото и то да има възпираща мощ ", съобщи Гълъб Донев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР