Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя следващата седмица, предполагам

...
Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя следващата седмица, предполагам
Коментари Харесай

Донев свиква Съвета по сигурността към премиера заради конфликта в Украйна

Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя идната седмица, допускам в четвъртък, с цел да вземем съответни решения и ограничения и да сме подготвени за реакция, разгласи в изявление за БНР служебният министър председател Гълъб Донев.

По думите му за момента „ няма директна военна опасност “ за България, само че има риск за националната сигурност. Страната би трябвало да е готова поради допустима ескалация на военния спор в Украйна в резултат на стартираните референдуми от Русия за анексиране на територии, както и частичната готовност, която съветският президент разгласи преди дни.

Обявената частична готовност от президент на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това страните в Европа и тези, които са покрай спора сред Русия и Украйна, да нямат сигурност за това до каква степен военните дейности ще продължат и с какъв интензитет ще са “, съобщи служебният министър председател.

България няма да признае резултатите от референдумите, които се организират в четирите района на Украйна, подсети Донев. На въпрос дали служебното държавно управление не се е забавило с позицията си, той отговори:

Прибързани дейности не би трябвало да има, когато сме в условия на военни дейности, които се водят в непосредствена непосредственост до границите на България. “

Служебният министър председател добави, че страната ни поддържа глобите на Европейски Съюз против Русия да продължат, само че „ всички наказания, които занапред Европейски Съюз ще разисква, с цел да наложи, ще настояваме да преминат през изчерпателен разбор, с цел да се видят всички плюсове и минуси от тях. “

Енергоносителите са огромният провинен за високата инфлация, разяснява Донев и съобщи, че ползата към оповестените търгове за доставка на полутечен газ, е огромен, само че няма информация дали руската „ Газпром “ взе участие. 

Нямам все още информация „ Газпром “ да взе участие в търга. Фирмите, които имат интерес, са много. В началото на октомври ще завърши търгът за доставката за ноември. "

България ще взе участие през октомври в търга за терминал на Ревитуса, с цел да си обезпечи слотове и потенциали за регазификация и предпазване на газ, акцентира служебният министър председател. „ Булгаргаз “ ще разгласи и контракт на газов хъб „ Балкан “ и за доставка на тръбен газ. Донев съобщи, че служебното държавно управление търси способи за цялостната диверсификация, с цел да обезпечи конкурентни цени на бизнеса и жителите.

През март ще завърши търгът и сключването на дълготраен контракт ще бъде от постоянно държавно управление ", сподели служебният министър председател. 

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР