Ще създадем организацията такава, че да ваксинираме максимален брой хора

...
Ще създадем организацията такава, че да ваксинираме максимален брой хора
Коментари Харесай

Здравният министър с важни уточнения за ваксинацията в страната ВИДЕО

Ще създадем организацията такава, че да имунизираме оптимален брой хора в България. Вървим по проекта. Всичко, което се желае от нас като здравни управляващи, ще бъде направено. Това увери здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на Националния действен щаб в Министерски съвет.

"Знам, че желаете да получите доста безапелационни отговори, само че и предния път споделих - там, където нямаме учредения да сме аболютно безапелационни, ще бъде неточност да сме такива ", сподели още той.

"Това, че сме завършили първа фаза, не значи, че няма да имунизираме искащи от нея, когато сме почнали втора фаза ", разясни министърът.

Той добави, че доверието е нарушено поради разнообразни аргументи от последните 20 години. "Опитваме се да сме поредни в дейностите и думите си. Опитваме да даваме образец на хората. С това, което правиш, може да докажеш на хората дали дейностите ти са истина ", сподели проф. Ангелов.

"В Ямбол имат потребност от още 70 дози, с цел да доближат края на първа фаза. Това значи, че при последваща доставка на ваксини в 6-ти район (Бургас, Ямбол и Сливен), градът ще може да стартира имунизирането във втора фаза ", посочи той.

"Разбира се, сътрудници от лечебните заведения не престават да се записват и по този начин тези цифри се сменят всекидневно. Ето за какво не приемайте математическия модел за безспорен факт! В медицината доста постоянно едно и едно не прави две. Математиката е точна просвета, само че медицината, с изключение на просвета, е и изкуство ", добави министърът.

Той добави, че има случай в София, където доктор е поискал да бъде имунизиран, отказал се е и по-късно два дни преди датата в последна сметка поискал да бъде имунизиран.

По думи на министъра, в случай че се е бързало с имунизацията, е можело България да стигне до неприятна обстановка, каквато има в други европейски страни.

"В Италия няма задоволително ваксини, с цел да се ваксинират имунизираните лица с първа доза. Ние взехме едно уравновесено далновидно решение да имунизираме толкоз лица, че да осигурим и втората доза - по този начин вървим и отсега нататък. Във война сме, всичко е допустимо. Трябва да мислим няколко крачки напред и го вършим. Това е политиката, която водим ", увери проф. Ангелов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР