Ще разтърсим“ пазара по креативен начин, добавяйки нови функции към

...
Ще разтърсим“ пазара по креативен начин, добавяйки нови функции към
Коментари Харесай

Руне Совндал, Fantastic Services: Развиваме нови услуги, споделяме опит, насърчаваме успеха

Ще „ разтърсим “ пазара по изобретателен метод, добавяйки нови функционалности към услугите си – резервация в действително време и обмисляне, както и видео анкети и съвещания.

- На какъв стадий от развиването си беше компанията, когато дойдохте в България?

- Тъкмо започвахме. Все още обичам онази сила, която носи работата в дребен целенасочен екип. И до през днешния ден работим по този начин, само че структурата към този момент е друга. Тогава бяхме единствено петима и се постановяваше да минаваме през доста неточности. Сега имаме над 400 чиновници във Варна, Велико Търново и Бургас и развиваме бизнеса по доста по-интелигентен и проведен метод. През последните 11 години разработихме персонализирана система за ръководство на взаимоотношенията с клиентите (CRM) – тя стана толкоз добра, че към този момент е независим артикул, който може да се употребява от други бизнеси. Нарича се ServiceOS и включва две приложения, позволяващи изцяло ръководство на бекенд интервенции и автоматизация.

- Как оценявате българския пазар за позиционирането на вашия бизнес?

- Тепърва ще открием филиала си за предложение на услуги в България. Централата ни се занимава с дейностите по маркетинг, продажби, програмен продукт и бизнес развиване на филиалите ни за услуги във Англия, Австралия и Съединени американски щати.

България се развива бързо. Открихме франчайза си за българския пазар и към този момент сме в развой на асортимент на хора, които биха купили правата за нашия Master Franchise и желаят да революционизират метода, по който българите поръчват услуги за дома и офиса си.

- Какво е вашето конкурентно преимущество?

- Залагаме на развиването на асортимента на предлаганите услуги. През 2009 година бяхме просто местна компания за разчистване. Днес хората могат да си изберат от над 100 услуги за дома и офиса, и да поръчат за под 3 минути. След това системата задвижва целия развой автоматизирано. По този метод можем да обслужваме над един милион клиенти.

- Най-важните решения, които взехте поради пандемията?

- Усетихме икономическото жило на пандемията – през първия месец загубихме близо 50% от поръчките. Но с помощта на опита от старта ни по време на рецесията през 2009 година успяхме да действаме бързо и да се приспособяваме. За по-малко от седмица създадохме и предложихме на пазара напълно нова услуга. Докато съперниците ни затваряха, ние се захванахме с антивирусна стерилизация. Стартирахме и плана Fantastic Academy. Искаме да споделим познания и опит, насъбрани през последното десетилетие, с цел да улесним пътя към триумфа на всички, които желаят да станат част от процъфтяващата промишленост на услугите за дома, изключително в сегашния сложен интервал.

- Какво ви следва през идващите месеци?

- Удвоихме напъните си за дигитализиране на бизнеса. Първият интервал на строга карантина ни научи, че би трябвало да сме по-гъвкави към другите провокации, които ни чакат. Идват времена на неустановеност. Много е допустимо да има и втори интервал на строга карантина. Затова и влагаме в приложението ServiceOS – с цел да автоматизираме бизнеса си и да можем да работим онлайн. Заехме се с рационализиране на системата си за онлайн поръчки. Ще „ разтърсим “ пазара по изобретателен метод посредством прибавяне на нови функционалности – резервация в действително време и обмисляне, както и видео анкети и съвещания. Вече можем да автоматизираме 80% от работата по резервациите и ръководството на поръчки.

Началото на 2021 година ще бъде тежко – Еврозоната и Англия са изправени пред тежка криза и не знаем дали не ни чака същинска икономическа злополука, тъй че дейностите по стесняване на разноските и обезпечаването на задоволително доходи са наложителни. 

►►►►

Q&A

Един датчанин в България

Q Как бихте описали първите си дни в България?

A Eдин от най-ярките ми мемоари е обвързван с пътешестване. Бизнес сътрудникът ми Антон Скарлатов искаше да ми покаже страната и поехме на дълго странствуване с рейс. Не носехме доста пари – в Лондон бяхме привикнали да плащаме с кредитни карти. Близо час търсихме от кое място да си купим кафе. Очевидно доста неща са се трансформирали от този момент.

Q Как се развиха лидерските ви умения на българска почва?

A В началото, когато създадохме Fantastic Services, си поставихме за цел да реализираме смяна, да обединим хората, а щастието на всеки един човек да е съществена полезност, която да дефинира работната ни среда. Това ни въодушеви да формулираме философията „ Щастие на 360 градуса ”, която ни оказа помощ да изградим екип от млади, интелигентни и дейни чиновници. Хора, които се вълнуват от бизнеса на компанията и от посоката, в която тя се движи.

Q Мениджърският урок, който научихте у нас по сложния метод?

A Научих, че би трябвало да влагаме доста време, с цел да обучим хората да бъдат водачи. През 2009 година беше доста мъчно да се откри човек, който може да си слага цели и да ги преследва. Сега нещата са други, само че продължаваме да влагаме в израстването на хората до суперзвезди и водачи. Най-важният урок, който научих, е да построявам връзки.

Q Какво си мислехте, че знаете за българите, преди да дойдете, и какво знаете в този момент?

A Бях прелестно сюрпризиран какъв брой доста българите ценят образованието и какъв брой отворени са към нови познания. Мотивиращо е да виждам толкоз доста младежи, жадни за триумф.

Венцислав Савов. Интервюто е оповестено в бр. 08/20 година на списание " Мениджър "

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР