Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните

...
Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните
Коментари Харесай

Габровски: Ще разчитаме на хора, отдалечени от партийните структури

Ще разчитаме най-много на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в другите области, изясни пред публицисти визията си за ръководство номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС Никола Габровски, откакто получи от президента Румен Радев първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той сподели, че към момента не е подготвен със състав на кабинет .

Но акцентира, че ще търси поддръжка от всички. Да се премине към разговор, към общи допирни точки, ще е задачата на претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател. Габровски добави, че вратите ще бъдат отворени към всички, ще се приказва с всички и ще се търси професионализъм. Разговорите започвали от през днешния ден.

Той изрази вяра, че изборът за него като персона ,

която е консенсусна, професионална, еднообразно отдалечена от всички партии, имаща добър разговор с всички партии, ще даде опция за един нов звук в политиката, тъй като чисто политическото говорене не води до нищо.

Страхувам се обаче, че България е на кръстопът на прекалено много рецесии

- икономическа, обществена, енергийна, мигрантски напън, и една от водещите аргументи за това е политическата рецесия - това би трябвало да спре по някакъв метод, отговори Николай Габровски на въпрос за какво е приел номинацията. През последните години съм получавал доста предложения за две неща - да работя в чужбина и да вляза в политиката - постоянно до момента съм отказвал, беше късият му коментар на въпроса от кого е получил покана да бъде претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател. 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР