Ще работим за изграждане на пълноценен и ползотворен диалог между

...
Ще работим за изграждане на пълноценен и ползотворен диалог между
Коментари Харесай

България и РСМ с план срещу езика на омраза в медиите

Ще работим за създаване на пълностоен и потребен разговор сред законодателните институции на България и Република Северна Македония

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Никола Минчев на срещата си с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. В диалога участваха заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, ръководителят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова и заместник-председателят на Комисията по въпросите на Европейски Съюз Деница Симеонова.

 Никола Минчев означи, че чака положителни резултати по отношение на разкриването на бюро на Българската телеграфна организация в Скопие, както и на Македонската осведомителна организация в София. По думите му това ще постави завършек на опитите за дезинформация, налагане на език на омразата от някои медии и ще способства за по-добрите връзки и настройки на жителите на нашите две страни.

Председателят на Народното събрание поздрави Димитър Ковачевски с избирането му на поста и означи, че визитата му в България е извънредно значима за налагането на нов жанр в връзките сред нашите две страни. Необходимо е динамичността, която бележим в двустранните ни връзки, освен да бъде непокътната, само че и да поставим старания за задълбочаване на двустранния разговор по необятен кръг тематики и за активизиране на търговско-икономическите връзки, акцентира Никола Минчев. По думите му резултатите от подписаните през днешния ден в София меморандуми сред двете държавни управления в региона на земеделието, дребните и междинните предприятия, както и превоза ще подкрепят по-бързото развиване на двустранните връзки.

Димитър Ковачевски уточни, че е значимо да бъде построено взаимно доверие и да се води положителен разговор в дух на съгласие сред нашите две страни.

Важно е да се сътвори среда на доверие, която ще ни разреши да се съсредоточим върху съответните задания пред нас, уточни заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той изрази убеденост, че законодателните институции на България и Република Северна Македония ще дадат своя принос за задълбочаване и активизиране на двустранните връзки.

Българските парламентаристи обявиха, че са подготвени и с наслада ще споделят своя опит и експертиза с сътрудниците си от Република Северна Македония.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР