Ще работи безвъзмездно с НПО по няколко ключови проектаВ рамките

...
Ще работи безвъзмездно с НПО по няколко ключови проектаВ рамките
Коментари Харесай

IBM предприе корпоративна инициатива в България

Ще работи безплатно с Неправителствени организации по няколко основни плана

В рамките на програмата IBM CSC, американската компания изпраща експерти в разрастващи се страни по целия свят, които доставят безплатно услуги и решения

IBM започва първата по рода си у нас корпоративна самодейност – IBM Corporate Service Corps (IBM CSC), която цели да поддържа икономическите благоприятни условия и конкурентоспособност на България в области като стабилно развиване, публично здраве, икономическо развиване и развиване на гениите.

В рамките на програмата IBM CSC, основана през 2008 година, компанията изпраща експерти в разрастващи се страни по целия свят, които доставят безплатно услуги и решения на неправителствени организации, държавни, дребни и междинни предприятия по въпроси, свързани с бизнеса, технологиите и обществото.

За интервал от един месец 12 чиновници на IBM от 7 страни (Нова Зеландия, Япония, Индия, Китай, Съединени американски щати, Бразилия, Аржентина) ще посетят София и ще работят с четири институции и организации за развиване на тактиките им и възстановяване на бизнес средата.

„ Инициативата IBM Corporate Service Corps в България отразява нашия дълготраен ангажимент към обществото тук . Програмата дава на държавни управления, Неправителствени организации и други нестопански организации фамозната експертиза и ноу-хау на IBM – които другояче сътворяваме за комерсиалните предприятия по целия свят, и които ще употребяваме за възстановяване на качеството живот на българските жители “, съобщи Николай Ангелов, действен шеф на IBM за България и Югоизточна Европа.

IBM ще работи с 4 неправителствени организации по четири основни плана :
Зелена София – план на Столична община; AirBG.info на фондация Код: България, който цели премерване и визуализиране на равнищата на замърсяване на въздуха в София; план в Изпълнителна организация по трансплантация; и план в Център за приобщаващо обучение.

До края на актуалната година IBM CSC ще изпрати към 3500 чиновници на компанията в близо 40 страни, трансформирайки тази про боно стратегия в една от най-големите в света , прецизираха от IBM.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР