Ще продължим с гражданския контрол. За нас е много важно

...
Ще продължим с гражданския контрол. За нас е много важно
Коментари Харесай

#ГАZwithme обещават "граждански контрол" всяка сряда

„ Ще продължим с гражданския надзор. За нас е доста значимо това служебно държавно управление да не прекрачва линиите на разрешеното за служебно държавно управление. Всяка сряда ще има подобен цивилен надзор, ще събираме през седмицата значимите въпроси, както в този момент се появи въпросът с изгонването, и ще ги слагаме на обществено разискване като преди този момент ще чакаме отговори от ръководещите и от кандидат-управляващите. Всяка сряда пред фонтана на президентството ще има подобен цивилен надзор. Политици са поканени, стига да дават отговор на поставените от жителите въпроси “.
Това сподели за БНР Вера Стаевска от самодейността „ Зелени закони “ - един от уредниците на снощния митинг #ГАZwithme пред президентството в резюме на седемте въпроса, които протестиращите изпратиха до партиите в 47-ото Народно събрание, до служебното държавно управление и президента.

Има линия за жителите, която мисля, че няма да позволим държавното управление да приключи - газовата диверсификация. Затова попитахме с кои снабдители, от кои страни България ще подписа контракти за газови доставки и по кое време ще бъдат подписани тези контракти в подтекста на периода - 19-ти август - да се потвърдят уговорките, поети от кабинета „ Петков “.

За предаването " Преди всички " по " Хоризонт " тя заключи и останалите въпроси.

Вторият въпрос е несъмнено организирането на почтени избори и какви са първите стъпки, които се подхващат за организирането им.

Третият – по какъв начин ръководещите ще подсигурят военната защита на България като член на НАТО в подтекста на войната в Украйна.

Четвъртият - каква филантропична политика оферират за украинските бежанци в идващите 6 месеца?

Петият е за позицията на ръководещите по отношение на настояванията за изгонване към Русия на съветски жители, оповестили се срещу войната в Украйна?

Шестият въпрос е за стъпките и периодите за започване на договаряния за присъединение на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което кабинетът „ Петков “ разгласи, че ще стори

Седмият въпрос е: „ Чий е Крим? “.

„ Това е въпрос, на който Румен Радев отговори по абсурден метод. Очакваме нашите ръководещи да заявят позицията си от позиция на това, че България е член на Европа, НАТО и не би трябвало да признава експанзия “.

Засега уредниците са получили отговори от Демократична България, Политическа партия и „ Ние идваме “, на които не са били изпратили въпросте си „ защото не бяха парламентарна мощ “. Въпросите към Министерски съвет пък са били препратени към няколко министерства. От #ГАZwithme са учудени, че при препращането са упоменати прикачени 12 листа приложения, а техните въпроси се събират на 1 страница.

„ За нас е изненада, че на 7 политически въпроса на нас ни се дава отговор с административни процедури “.

„ Нашите въпроси бяха заложени и до президента Радев, и до премиера, който има политически кабинет. 7 въпроса, на които, както видяхме, партиите дадоха отговор за един ден “. 

По обявата работи: Венцислав Василев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР