Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен на конгрес

...
Ще представя българската ваксина срещу коронавирус тази есен на конгрес
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов представя бг ваксина срещу COVID-19 тази есен

Ще показва българската ваксина против ковид тази есен на конгрес пред международната научна общност, съобщи проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките пред Българска национална телевизия.

Всяка страна, която има своя разработка, може да бъде доста по-независима, разяснява Чорбанов. Въреки това българската страна до момента не е показала интерес към родната разработка, за разлика от други страни. Но българската просвета е сквикнала да има неглижиращо отношение към нея - уточни проф. Чорбанов.

Той добави, че концепцията е имунизацията да има 2 форми - инхалационна и имунизационна.

„ Нашата концепция е да използваме две форми. Едната да бъде инхалационна, а другата да си бъде имунизационна, само че концепцията е да се употребяват по едно и също време и двете “, сподели той.

„ Ако човек има построен имунен отговор и отбрана, този имунен отговор не е единствено в неговото тяло, а и в лигавичния имунитет - обясни професорът. - Иначе казано, няма по какъв начин Вие да сте защитен от болестта, само че да разнасяте вируси. (...) Американците не инцидентно отварят тези хора, които са имунизирани или са прекарали болестта, да бъдат без маски, тъй като тези хора на процедура международната просвета споделя, че те не могат да популяризират болестта. Ако имунизацията е ефикасна, индивидът няма да даде опция вирусът да се популяризира в него, да се развъди и да го придвижи на различен човек. (...) Прекаралите болестта в големия брой случаи и имунизираните не популяризират. Казвам „ в големия “ поради тези, които споделят, че са се заразили втори, трети път. Това е допустимо, само че тъй като това се знае по формулировка: 3 до 5% от международното население не реагира нито на вируси, нито на ваксини. Иначе казано, тези хора могат да се разболеят доста пъти. Смисълът на груповия имунитет е да се пазят тези хора, тъй като когато всички останали са защитени и ваксинирани, или прекарали болестта, съответният патоген няма къде да се популяризира и не може да заразява тази рискова група. “

В огромен % хората, които са се разболели март-април предходната година към момента имат имунитет, счита той.

Вирусът на COVID-19 мутира постепенно, в доста дребна степен. Все още обаче не знаем какъв е процентът на хората, които няма да бъдат наранени от вируса. Никой обаче не е застрахован, това обаче не би трябвало да трансформира метода на живот, съобщи Чорбанов.

Проф. Чорбанов бе народен представител от " ИТН " в 45-ото Народно заседание и разяснява отхвърли на партията на Слави Трифонов да опита да сформира държавно управление. " Не би следвало да опитаме да съставим кабинет, с цел да бъдем подвластни по-късно от конюнктурните партии ", разяснява той и изрази упованието си " идните избори да са по-честни, защото измененията в Изборния кодекс ще го подсигуряват ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР