Ще предложим правителство не като политически знак, а такова, което

...
Ще предложим правителство не като политически знак, а такова, което
Коментари Харесай

ГЕРБ ще предложи правителство. Въпреки малките шансове за подкрепа

Ще предложим държавно управление не като политически знак, а такова, което от ден първи може да гони амбициозни цели, макар дребните шансове то да бъде подкрепено. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев на конференция в централата на партията, на която беше показан разбор на изборните резултати. 

" Победителят е един като брой гласове, като това кой е преди всичко в община, област и брой народни представители, само че най-важното е, че това е победа, макар всички, макар горещото политическо лято на предходната година, макар естествения резултат на амортизиране от престоя във властта, макар пандемията, макар пропагандата в изборния ден и тоталната консолидация на няколко политически сили “, добави Томислав Дончев. Той посочи, че е било планувано конференцията да се води от премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, само че той водел в момента серия диалози с интернационалните сътрудници на България. 

Дончев благодари на всички български жители, които макар опитите да бъдат отвратени от изборния развой, отидоха да гласоподават. " Българската народна власт е жива. Искам да благодаря на всички български жители, които за прощален път ни дадоха своята поддръжка. За нас това е дълг и отговорност ", акцентира вицепремиерът.

" За мен свърши времето на огромните приказки и надвикването и пристигна времето да се вземат решения ", сподели още Томислав Дончев. Той уточни, че с вота си българите са дали на политиците доста комплицирана задача и изрази вяра новоизбраните депутати да бъдат на равнище и да решат задачата по верен метод. 

По думите му, най-вече го тормозило, че политиката е била сведена до " песни, танци и надвикване ". " От моя опит, политиката е взимане на тежки решения, тъй като нито едно решение не е явно вярно. Нито едно решение няма по какъв начин да бъде обект на цялостен консенсус. За да вземеш решение, с изключение на експертиза, се желае геройство и дарба да носиш отговорност. Следваме процедурата, както е предписана в Конституцията. Тоест като първа политическа мощ ние сме длъжни в името на доверието на тези 840 000 български жители да предложим държавно управление, макар дребните му шансове то да бъде подкрепено от идващия парламент ", уточни вицепремиерът.

" Печелим 14-ти избори от основаването на партията и пети следващи парламентарни, имаме победа в 24 изборни региона, Движение за права и свободи - в три, " Демократична България "  – 2, " ИТН "  – 1 и Българска социалистическа партия – в 1 ", регистрира организационният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов, казвайки, че това не е само суха статистика.

" Например, област Плевен, където ГЕРБ е първа политическа мощ, в това число в Община Плевен. Област Добрич и град Добрич. ГЕРБ резервира два мандата, които имаше до този миг. Във Видин, обичайно сложен за ГЕРБ регион, усилваме мандатите си от 1 на 2 “, добави Паунов.
Паунов регистрира, че ГЕРБ е получила добър резултат и в Благоевград. „ От 265 общини в страната, ГЕРБ побеждава в 169 ", добави Паунов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР