Ще позволят ли Външно министерство и ДАНС делегация на Московската

...
Ще позволят ли Външно министерство и ДАНС делегация на Московската
Коментари Харесай

Ще позволят ли Външно и ДАНС провокация на Московската патриаршия в София срещу Украйна и Европа

Ще разрешат ли Външно министерство и ДАНС делегация на Московската патриаршия, водена от Волоколамският митрополит Антоний, ръководител на външния отдел на Московската патриаршия и действително заместител на патриарх Кирил (Гундаев) да дойде в София за 

поредна хибридна интервенция против България, Европейски Съюз и православието

 Антоний би трябвало да дойде през днешния ден в София със своя заместител протойерей Николай Балашов, който съгласно съветски медии е бил военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), а на тази служба е закрепостен от 38 години, т.е. от времето на Съюз на съветските социалистически републики. Руските духовници нямат покана от БПЦ, т.е. идват без благословение на патриарх Неофит и без решение на Синода, който до преди дни даже не е знаел за визитата. Организацията по  гостуването им се координира от основният секретар на Синода Герасим, който безспорно е сътрудник за въздействие на РФ.

 Антоний замести на значимия пост в Църквата Иларион Алфеев, който за непремерени изказвания след началото на войната на Русия против Украйна бе разжалван и изпратен на изгнание в Будапеща като елементарен поп. Така Антоний се издигна за един ден от редови иконом на патриарх Кирил до негов заместител и втори човек в Руската черква. 

Целта на визитата е 

БПЦ да признае в незабавен порядък Томоса на сръбския патриарх

 в Белград за автокефалия на Църквата в Северна Македсония, който е подсилен за в този момент единствено от Москва. Освен това БПЦ би трябвало да поеме и всекидневен ангажимент да не осъжда съветските военни закононарушения в Украйна, както и да отсрочва признаването на новата Независима Украинска черква. Идеята е да се показва престижът на Кирил Гундяев и да се покаже, че Вселенската патриаршия и Вартоломей нямат такава роля  и въздействие в православния свят. 
Според осведомени източници на Faktor.bg Антоний и Балашов са с дипломатически паспорти и не са в забранителните описи на Европейски Съюз и Съединени американски щати. За пребиваването им у нас не се постанова официално издаване на виза от Външно, само че министерството и ДАНС могат да забранят влизането им в страната, поради тежки обвързаности с незаконния режим в Кремъл и реализиране на подривна активност, ориентирана против ползите на България и Църквата й. Още повече, че в тази посока имаме 

положителния образец на Лондон и Берлин

 Преди месец и половина на Антоний бе отказано да влезе във Англия. Преди 20 дни пък присъединяване му в Германия на конференция за разговор сред православни, католици и протестанти провокира същински скандал. Лично президентът на Германия Щайнмайер разгласи, че не може представител на черква, която води мръсна война, да приказва за мир сред религиите и изиска съветският свещеник да бъде неотложно изпъден. Повдигнат бе и въпросът, по какъв начин немските служби са позволили Антоний. 
 За разстройване визитата в България на съветските духовници могат да проявят самодейност също прокуратурата, президентът и служебното държавно управление. Но последните две институции надали ще се задействат като се има поради мощното съветско въздействие под което се намират.
Всъщност дейното мероприятие на Московската патриаршия против България и православието е стартирало още през ноември, настояват нашите източници, от средите на Синода. Преди седмица Антоний и Вассиан Змеев, който е настоятел на Подворието на Московския и на цяла Русия патриарх при българския патриарх са били 

на оперативна аудиенция в Скопие и Белград

 Вассиан от скоро е обявен  и за представител на Кирил освен за Българската, само че и за Македонската черква. Той е на духовна задача в София от 2018 година, живее в постройката на съветското посолството и се слави като правилно оръжие на дипломат Елеонора Митрофанова за влияние и въздействие.
Очаква се Антоний да оглави на 6 декември, вторник, литургията за измисления храмов празник на Руската черква в София „ Св. Николай “. Предвижда се да служи с Ловчанския епископ Гавраил, съветски лобист в БПЦ.
Скандално е, че в цялата обстановка Дирекция по вероизповеданията, която в лицето на страната се явява шеф на БПЦ, тъй като финансира напълно разноските за заплати на духовниците и поддръжка на манастири и църкви мълчи и не подхваща никакви ограничения за неотрализиране на съветската провокация. Ако допуснем Антоний да организира дейното мероприятие в София, няма за какво да упрекваме сътрудниците, че не ни позволяват в Шенген. Това е просто първият жълт картон, а ни чака и червен.
Важно е да напомним и обстоятелството, че на два пъти -  по време на Първата и Втората международна война, българската страна е отнемала храма „ Свети Николай “ в София  от съветското, а по-късно руското посолство и го е предавала на  управление  и притежание на Софийска митрополия. Поводът е, че Русия и комунистическият и правоприемник са съперници на България във войните. Днес путинова Русия води мръсна война против Украйна, Европа, НАТО и православието, само че България позволява съветският храм да е амвон на кремълска агитация и място за подривни действия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР