Ще поканим на преговори всички, дори Възраждане“, които имат антагонистични

...
Ще поканим на преговори всички, дори Възраждане“, които имат антагонистични
Коментари Харесай

Знакова фигура на ГЕРБ: Коалицията на ПП/ДБ е чисто математическа. Резултатите им по отделно щяха да са…

Ще поканим на договаряния всички, даже „ Възраждане “, които имат антагонистични визии. Може да няма публична коалиция или съглашение за съставяне на държавно управление, само че някои хрумвания може да образуват плаващи болшинства. Това сподели за “Твоят ден “ Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС
„ Имаме най-малко няколко разновидността за коалиция, не сме разчертали дебели разграничителни линии, както Политическа партия. Водим разговор с всички без да се инатим и да слагаме ултиматуми. Ако получим първия мандат, можем да проведем нови диалози и да намерим къде страната има интерес, към който да се обединим. Коалицията на ПП-ДБ е чисто математическа, двете партии по настрана щяха да имат пагубни резултати. Ако те решат да работят за страната, ще срещнат схващане в нас “, уточни той.
По думите му ГЕРБ има превес над другите партии за изборите, само че най-важното ще е кой ще има опция да образува държавно управление. „ Единствената политическа партия, която е декларирала такава подготвеност, която има волята и потегля с такава поръчка, е ГЕРБ. Опонентите ни декларират по какъв начин това няма да се случи. Кабинет на малцинството е доста амбициозна и рискована цел. Политическа партия и Демократична България не могат да сформират държавно управление без поддръжка от ГЕРБ “, разяснява Георгиев.
Според него протичащото се при служебното държавно управление е отговорност на президента.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР