Ще отворим от 1-ви февруари с и без позволение. Това

...
Ще отворим от 1-ви февруари с и без позволение. Това
Коментари Харесай

Алибегов: Ще отворим от 1 февруари и без позволение

Ще отворим от 1-ви февруари с и без разрешение. Това съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Българската асоциация на заведенията, по отношение на информацията, че заведенията ще бъдат отворени от 1 март.

По-рано през днешния ден, слeд cрeщa нa coбcтвeници нa зaвeдeния c миниcтърa нa здрaвeoпaзвaнeтo прoф. Кocтaдин Aнгeлoв, стана ясно, че на заведенията за хранене ще бъде разрешено да oтвoрят oтнoвo нa 1 мaрт, a на нoщнитe зaвeдeния – 15 дни пo-къcнo, в зaвиcимocт oт eпидeмичнaтa oбcтaнoвкa. Впоследствие се оказа, че диалозите изобщо не са водени с двете огромни асоциации - Българска асоциация на заведенията и Съюза на заведенията в България.

" Искаме да отворим заведенията на 1-ви февруари, а нощните заведения на 1-ви март. Днес се появи една неправилност в медиите, че след митинга сме се отказали да преминем към италианския модел. Разбира се, че не сме се отказали. Дори заведението, в което се намирате сега ще отвори на 1-и февруари и който желае в символ на митинг ще пристигна. Ще работим от 1-и февруари, в случай че това не се случи, ще го създадем в символ на митинг, с всички противоепидемични ограничения – разстояние, дезинфектанти, вечерен час ", разяснява Алибегов, представен от " Евроком ".

Протест на следващия ден ще има, в 12:00 часа пред Министерския съвет, съобщи Емил Коларов, ръководител на Сдружението на заведенията в България.

" Все още няма никакви изплатени пари по тъй наречените 20%, те не са тъкмо 20%, тъй като за другите бизнеси са разнообразни проценти. В момента се обработват документите от Национална агенция за приходите, откакто повече от месец чакахме известието от Европейската комисия ", добави той.

Ето и формалната позиция на БАЗ и СЗБ:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България не са взели участие през днешния ден в договаряния по отношение на дата за отваряне. Нашите претенции по тематиката са ясни и безапелационни и са оповестени неведнъж и гласно – отваряне на 1 февруари 2021 година На среща с министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов са били представители на хотелиерския отрасъл от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На нея те са договорили отваряне на заведенията за хранене на 1 март с потенциал от 50% и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март 2021 година, за което те би трябвало да понесат своята отговорност, минимум пред техните членове. Подчертаваме, че БХРА в никакъв случай не е заявявала своята поддръжка за митинга на сектора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР