ще излъчи световните първенства по волейбол за мъже и жени,

...
ще излъчи световните първенства по волейбол за мъже и жени,
Коментари Харесай

MAX Sport ще излъчи световното първенство по волейбол

ще излъчи международните шампионати по волейбол за мъже и дами, които ще се проведат в края на лятото и началото на есента. Първо е шампионатът при мъжете, който ще се организира в Полша и Словения сред 26 август и 11 септември. От 23 септември до 15 октомври пък е шампионатът при дамите, а негови домакини ще са Нидерландия и Полша.

И на двата шампионата измежду участниците е България, като напълно естествено представянето на националните ни отбори ще бъде фокус в програмата на MAX Sport. Отборите ни ще имат тежки трудности по пътя си към положително показване, като изключително сложна наподобява задачата за мъжкия ни отбор.

Първенството при мъжете ще се организира в доста по-различен формат, по отношение на предходния шампионат преди четири години, когато България бе хазаин, дружно с Италия. Сега 24-те тима участници са разграничени в 6 групи по 4. Втора групова фаза няма да има и се минава непосредствено към етапа на елиминациите, която ще включва общо 16 отбора. Към нея ще продължат тимовете, заели първите две места във всяка група, плюс четирите състава с най-хубави индикатори, от заелите трета позиция. България бе измежду поставените в най-ниската урна, което отреди много тежък чоп и отборът ни попадна една от най-трудните групи, където противници са домакинът Полша, Съединени американски щати и Мексико.

Всички мачове от група С ще се играят в Катовице, като България започва с мач точно против домакина Полша на 26 август от 21:30 ч. Срещата със Съединени американски щати е на 28 август от 18:30 ч., а против Мексико „ лъвовете “ се изправят на 30 август от 18:30 ч. Тези дуели, както и най-интересното от шампионата ще бъде излъчено в каналите на MAX Sport.

Разпределение на тимовете в груповата фаза на FIVB World Championship 2022 за мъже:

Група А: Украйна (зае мястото на Русия), Сърбия, Тунис, Пуерто Рико

Група В: Бразилия, Япония, Куба, Катар

Група С: Полша, Съединени американски щати, Мексико, България

Група D: Франция, Словения, Германия, Камерун

Група Е: Италия, Канада, Турция, Китай

Група F: Аржентина, Иран, Нидерландия, Египет

След приключването на груповата фаза, класиралите се напред, ще се изправят на осминафиналите сред 3 и 6 септември, четвъртфиналите ще са на 7 и 8 септември, полуфиналите на 10 септември, а мачът за третото място и огромният край ще са на 11 септември. Мачовете от финалната четворка ще се играят напълно в Полша.

Броени дни след финала при мъжете ще стартира и шампионата при дамите. Форматът ще е друг спрямо мъжкия шампионат. 24-те участника при дамите в началото са разпределени в четири групи по шест тима. Заелите първите четири места не престават към втората групова фаза, при която се оформят нови две групи от по осем тима. След края на втората групова фаза осем тима не престават към директните елиминации.

Българският тим е в група С, където противници ще са олимпийският първенец Съединени американски щати, актуалният международен отличник Сърбия, Германия, Канада и Казахстан.

Първият мач ще е измежду най-важните, защото в него „ лъвиците “ ще се изправят против един директните противници за място измежду първите четири в групата – Германия. Този дуел е на 25 септември от 20:00 ч., а на идващия ден, 26 септември, от 17:00 ч. България се изправя против Сърбия. Тези две срещи са в Арнем, а след тях отборът ни се мести в Полша и идващите три мача са в Лодз. Първи от тях е дуелът с другия любимец в групата – Съединени американски щати, на 29 септември от 20:00 ч. На 30 септември от 17:00 ч. е основният конфликт с Канада, а присъединяване за отбора ни в първата групова фаза завършва против Казахстан на 1 октомври от 14:00 ч.

Във втората групова фаза тимовете заели първите четири места в група С, ще оформят нова група с първите четири отбора от група В.

Разпределение на тимовете в груповата фаза на FIVB World Championship 2022 за дами:

Група А: Нидерландия, Италия, Белгия, Пуерто Рико, Камерун, Кения

Група В: Полша, Турция, Доминиканска република, Република Корея, Тайланд, Хърватия

Група С: Съединени американски щати, Сърбия, Германия, България, Канада, Казахстан

Група D: Бразилия, Китай, Япония, Колумбия, Аржентина, Чехия

След края на първата груповата фаза заелите първите четири места от група А и група D и тези от група В и група C, ще създадат две нови групи. Във втората групова фаза, тимовете ще играят единствено против отборите, против които още не са играли, и ще се вземат поради точките против противниците, против които към този момент са играли по време на първата фаза. След края на втория стадий, заелите първите четири места в двете групи се класират на четвъртфиналите. Първата групова фаза ще се организира сред 24 септември и 2 октомври, втората групова фаза е сред 4 и 9 октомври, четвъртфиналите са на 11 октомври, полуфиналите са на 12 и 13 октомври, а мачът за бронза и финалът са на 15 октомври. Шампионският дуел ще се изиграе в Апелдорн (Нидерландия). Всичко най-интересно от шампионата при дамите, в това число и мачовете на България, ще бъдат излъчени по MAX Sport.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР