Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия

...
Ще имаме правителство, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Ще има правителство с втория мандат

Ще имаме държавно управление, подкрепено от всички парламентарни сили в 45-ия парламент, излъчено от втория мандат, т.е. на "Има подобен народ " на Слави Трифонов. Прогнозата направи проф. Михаил Константинов в студиото на "Денят стартира " по Българска национална телевизия през днешния ден.

Според него в този момент ни би трябвало устойчиво ръководство, тъй като "сме във война ", сподели той, визирайки пандемията, а и тъй като "това, което ни чака на открито, също никак не е положително ". Той даде да се разбере, че засяга ставащото в Украйна и предвижда допустима война, която няма да е дребна. В прогнозата му попада и провал на международните финансови системи. Според него и доларът е "пред срутване ", и други съществени валути.

Ето какво сподели проф. Константинов:

За машинния избор

"Това, което се случи във Велико Търново сподели за какво в Европа няма машинно гласоподаване. Машинно гласоподават единствено град Брюксел и селата в близост и селата в близост. Това е по-малко от 1% от европейското население. ЦИК анулира машинното гласоподаване в Търново заради това, че имаше софтуерен проблем, който разместваше преференциите, т.е. променяше изборните резултати. Ако там нямаше хартия, изборите във Велико Търново щяха да бъдат касирани - безспорен позор, популярност Богу, че не не се случи. "

Според него "повечето хора не желаят да гласоподават с машини ".

"27% от хората в секциите с машини гласоподаваха машинно. Удивително! Преди две години тъкмо 27% избраха да гласоподават с машини. Какво приказва това? Повечето хора не желаят да гласоподават с машини. "

Последното ми основание против машинния избор бе, че "300 хиляди българи не са пипали компютър ". "Тия нелепости за банкомати са ирелевантни. Ние не можем да лишаваме толкоз хора от право на глас ", сподели професорът.

За тежестта на вота в чужбина

"Той донесе четири мандата. И различен път са били 4 - през 2013 година Кой ги завоюва? Партията на господин Трифонов завоюва 3 мандата от чужбинския избор и Демократична България - 1 мандат. Кой загуби? ГЕРБ загуби 3 мандата и Българска социалистическа партия - един мандат. Движение за права и свободи имат толкоз мандати, колкото биха имали без избор в чужбина. "

Ще има ли държавно управление?

"Да " - бе отговорът на проф. Константинов - освен това с 240 гласа ". (...) "240 е метафора. Винаги някой ще отсъства, ще гласоподава иначе, само че няма да има политическа мощ, която да е гневно срещу. " Според него "най-вероятно " ще има държавно управление с втория мандат, т.е. на "Има подобен народ ", а не на ГЕРБ.

"В момента повтаряме положителната процедура на Англия. Когато Англия е във война - неведнъж е била и всички войни, в които е взела участие, е спечелила - там няма съпротива. Там мигновено шефът на опозицията се назначава за заместник-премиер, държавното управление е общо и никой не си мисли да опозиционерства. Така беше и последната огромна война - Втората международна. "

Защо война?

"Шегата настрани. В момента ни би трябвало единение и съответно държавно управление, тъй като това, което ни следва е ужасно. Ние водим от една година война с пандемията. Пряко от вируса загубихме 13 хиляди души. Съпътстваща гибел - 15 хиляди, т.е. 30 хиляди българи си отидоха през последната година, а можеха да не си отидат. Това в случай че не е война! Ние във Втората международна война дадохме 8 000 жертви, 20 хиляди ранени. "

Казвайки "война " обаче той се показва освен метафорично, визирайки пандемията.

"Трябва ни държавно управление, което да ни изведе от това, което ни чака. Това, което ни чака на открито също никак не е положително. Защо? Доларът е пред срутване и освен доларът, цялата финансова система ще рухне, тъй като сега тя вади обществата от рецесията, като печата пари. Когато се печатат пари, това води до хиперинфлация, заличаване на спестяванията на хората и всеобщ яд. Това нещо наближава и нормално се вършат опити то да се тушира с война, с цел да могат отговорните за тази злополука да кажат: "Вижте, има война ". Така че една външна война също се оформя. Само това ни би трябвало сега, ние да се дърляме вътре. Убеден съм, че българските политици ще бъдат на висота в държанието си, всичките и ще изведат България от доста тежките неща, които ни чакат. "

Война къде?

"Точно Черноморието е, където ще стават белите - споделя той и в отговор на въпрос за Украйна продължава с: там към този момент потеглиха. Това е такава рана, която не може да зарасне току-тъй. Световните финанси са пред срутване, в самата Русия ситуацията не е розово и когато има тежки вътрешни спорове, инстинктивното деяние е да създадем една външна война и да си решим вътрешните проблеми. Само че няма по какъв начин войната да бъде дребна. Това е казусът. Който си мисли, че ще направи дребна война, е сбъркал. Дай Боже да не стане. "

"Колкото по-стабилни са обособените общества, толкоз по-силни са съюзите. Ние сме член на НАТО. Ние сме едно щастливо потомство, не едно, а две. Ние не знаем какво е война. Няма нещо по-страшно от войната, тъй че всичко би трябвало да бъде направено и от дребна България, и от огромните страни, с цел да избегнем това, което сега назрява. Ние би трябвало да дадем и образец, и да бъдем лоялни сътрудници. Спасяваме себе си и света. "

За избори през лятото

"Това е безумно. Нали знаете кой ще гласоподава през лятото? През лятото в България не се вършат избори. (...) Само Господ знае какво ще стане при предварителни избори, само че е меко казано безконтролно да се отива на нови избори. На нас ни би трябвало устойчиво ръководство. "

От значение ли е чия е властта за организацията на изборите?

"Българската изборна администрация работи доста добре и който и да провежда изборите, няма никакво значение. Което не значи, че по места няма нарушавания. Местните барони си купуват гласове, там си върви алъш-веришът, само че той върви при всяка администрация. "

Проф. Константинов бе безапелационен, че това, което е пуснато в урните, тъкмо това е преброено, до последния глас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР