Ще имаме мнозинство за кабинет, когато 121 депутата в парламента

...
Ще имаме мнозинство за кабинет, когато 121 депутата в парламента
Коментари Харесай

Калоян Методиев за уйдурмите за нов кабинет: Мантрите Имаме един отбор звучат захаросано и нереалистично. ПП може да се забатачи в корупция и некадърни решения

Ще имаме болшинство за кабинет, когато 121 депутата в Народното събрание си вдигнат ръцете за лъчение на държавно управление. Засега колата се движи на място. Тук имаме един нездравословен оптимизъм. Това съобщи пред Би Ти Ви някогашният началник на кабинета на Румен Радев - Калоян Методиев.

„ Темата за министерските постове е рискова. Кадрите са най-важното. Един човек може да извърши един пост с доста смисъл, само че може и да го забатачи в корупция и некадърни решения “, сподели Методиев.

" Всяка вечер мантрите - имаме един тим, невероятна синергия, ми звучат захаросано и нереалистично ", означи той.

Методиев посочи, че разностилните партии - от друг политически набор би трябвало да " заковат " съглашение - каква политика ще се организира и надлежно да бъдат предпазени техните позиции.
свързани новини58740на 25.11.2021110334на 17.11.2021
Според него в последния миг " нещо може да взриви ситуацията ", доста са субектите - 4 парламентарни групи, някои с по три партии.

Коментирайки думите на Сергей Станишев от през вчерашния ден, който нападна Корнелия Нинова, че изкарва Българска социалистическа партия от ръководството, той съобщи: " Станишев не е индивидът, който има престижа да изрича сходно мнение. Още повече че той е в оставка като водач на ПЕС от май месец и сходно изявление не е правилно и е аморално ".

Методиев посочи, че Българска социалистическа партия би трябвало да се придържа към процедурните си стъпки по отношение на оставката на Нинова и е въпрос на нейно решение дали тя още веднъж ще се кандидатира за лидерския пост.

Според Методиев не би трябвало да се назначават служебни министри за постоянни, защото служебният кабинет е провален.

" Още през лятото споделих мнението си, че служебният кабинет е провален. Така че не виждам по какъв начин този неуспех на служебния кабинет ще се придвижи към един постоянен. Отговорността би трябвало да си я носят политическите партии, а не някой различен да им спуска своите си лични кандидатури и да си прокарва лична политика. Когато има разделяне на управляващите, има баланс, има и по-добри индикатори на страната. Нещата са свързани - прекомерната централизация на власт води до по-лоши резултати ", съобщи той.

Според Методиев ключът към устойчиво ръководство е политическите партии да се еманципират, да покажат лично лице и политика, а не някой да дърпа конците.

" Смисълът на парламентарната народна власт е партиите да се съберат, да се договорят и да излъчат някакво посланичество. Видно е и от хеликоптер, че Има Такъв Народ, Демократична България и са с отчетно прагматичен неолиберален профил. И Нинова, която пази обществения вектор в тези договаряния. Това е салдото сега, който е и разликата, и заплахата в цялото ", разяснява още Калоян Методиев.

Той съобщи, че е разумно да излъчи министър председател. Оттам нататък е " въпрос на сделки " по отношение на министерските кресла.

Запитан по какъв начин стои на политическата сцена обликът на Кирил Петков след свадите с двойното му поданство, Калоян Методиев съобщи: " За него тежкото занапред следва. Ще се кара на взимане на заеми оттук нататък. Ще се влезе в една дългова серпантина, с цел да изкараме зимата. Но има риск - може да се завъртят корумпирани лица, които търсят своя полза. И второ - страната ни да остане в интернационална изолираност ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР