Ще има все по-голям натиск за отделянето на България от

...
Ще има все по-голям натиск за отделянето на България от
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Отиваме към пропастта - и за Шенген, и за еврозоната

Ще има все по-голям напън за отделянето на България от Румъния. И това ще се случи евентуално през март. За това предизвести пред БНР евродепутатът от " Обнови Европа " Илхан Кючюк.

" Европейският парламент ще би трябвало да се изкаже и ние още веднъж се трансформираме в последни на амбразурата като евродепутати. Абсолютно по същия начин се разигра мобилният пакет ", напомни той и акцентира, че би трябвало да има някакви уроци, които са научени.

Според него опасността е доста огромна, защото за разделянето на двете страни за Шенген упорстват огромни европейски страни.

" Ще има доста мощен опит за разделянето на България от Румъния. Към сегашния миг има консолидирана позиция, че и двете страни би трябвало да бъдат в Шенген, само че аз не съм сигурен, в случай че Съветът пристигна с предлагането за обособяване, по какъв начин ще гласоподава Европарламентът ", акцентира Кючюк. Той изясни, че не е сигурен и накъде ще върви целият развой по присъединението към Шенген, в случай че виждаме от ден на ден националистически държавни управления.

По негови думи блокирането на България за Шенген се трансформира в огромен проблем за българския политически хайлайф. Кючюк изрази мнение, че самокритичността е наложителна макар покриването на техническите критерии и това, че огромна част от причините на Австрия и Нидерландия са политически.

Той направи паралел сред България и Хърватия, където политическата непоклатимост от последните години е рефлектирала върху приемането на страната както в еврозоната, по този начин и за Шенген.

" Има значение кой води, има значение по какъв начин пази своите национални ползи. Не по байганьовски, с извъртане на позициите - през днешния ден едно, на следващия ден друго ", посочи евродепутатът.

Според него преди България да влезе в Европейски Съюз, у нас климатът е бил различен и са се обединявали " всички сили, които могат да бъдат потребни ", до момента в който в този момент политическият ни хайлайф не е на висота.

Кючюк посочи, че даже в Италия съумяват да намерят допирни точки, до момента в който в България колкото повече организираме избори, толкоз повече допирните точки се отдалечават.

" Накъде вървим оттук-нататък? Отиваме към пропастта - и за Шенген, и за еврозоната. С всички тези промени, които би трябвало да бъдат направени, с цел да си вземем парите по Плана за възобновяване и резистентност ", заключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР