Ще има съдебно дело заради отказ на енергийния министър Теменужка

...
Ще има съдебно дело заради отказ на енергийния министър Теменужка
Коментари Харесай

Готви се съдебно дело заради доклада на Теменужка Петкова за 7 и 8 блок на АЕЦ Белене

Ще има правосъдно дело поради отвод на енергийния министър Теменужка Петкова да даде своя отчет, въз основата на който Министерски съвет (МС) одобри на 20 януари, 2021 година, че може да се изградят с реакторите и оборудването, предопределени за АЕЦ " Белене ". Това твърди един от създателите на бъдещата тъжба пред съда - Петър Кърджилов, пиарът на наказаната за рушвет на две инстанции и обжалваща на последна инстанция някогашна кметица на " Младост " Десислава Иванчева. Тя е претендент за народен представител от листата на Общество за Нова България.
Според Кърджилов, юрист Александър Кашъмов ще се занимае със случая. Причината за взор към съда е питане по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ). В отговорите на поставените въпроси Петкова не е предоставила отчета си, а е предоставила обществения протокол от съвещанието на Министерски съвет, където имало единствено 4 фрази по тематиката, споделя Кърджилов. Затова и ще бъде издирван съдът - да бъде показан самият отчет.
 Уестингхаус смъкна с малко цената за нуклеарното гориво за АЕЦ Козлодуй " Уестингхаус " смъкна с малко цената за нуклеарното гориво за АЕЦ " Козлодуй "
Оферта на стойност над 5 828 500 млн. евро без Данък добавена стойност подаде корпорацията " Уестингхаус Електрик Швеция АБ " – клон България, да...
Освен това, Кърджилов твърди, че Петкова не се е съветвала за правене на отчета с самостоятелни специалисти. Експертите са Ив Браше (Yves Brachet) и Саймън Маршъл (Simon Marshall). " Проста информация в интернет покзава, че и двамата са с по десетгодишен стаж като висши мениджъри в " Уестингхаус ". Г-н Браше към момента работи в корпорацията, като сега е старши вицепрезидент по ръководство на отпадъците при демонтажа. Г-н Маршъл, въпреки че от три години насам се зове самостоятелен нуклеарен специалист, също работи в ръководството на " Уестингхаус " от 2008 до 2018 година ", споделя още Кърджилов. Той оспорва и, че има годна Оценка на въздействието върху околната среда за създаване на 7 блок на " Козлодуй ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР