Ще има и нови пандемии в световен мащаб. Това прогнозира

...
Ще има и нови пандемии в световен мащаб. Това прогнозира
Коментари Харесай

Витанов за COVID-19 и празниците: Яж, народе, пий!

Ще има и нови пандемии в международен мащаб. Това предвижда математикът от Българска академия на науките проф. Николай Витанов, представен от. По думите му гъстотата на популацията по света пораства и вирусите се популяризират все по-лесно.  

Относно развиването на пандемията от COVID-19 у нас, Витанов подсети, че не се чакат проблеми през идните празници. По думите му разпространяването на COVID-19 е забавено и вълната няма да се вдигне толкоз високо, че да сътвори основни проблеми за здравната система до коледните празници. „ Винце, туршийка, мезенце, спокойна Коледа макар ковида и войната “, обобщава математикът. 

И предвижда, че не няма да има дефицит места в лечебните заведения, чака се през декември и смъртността на пациенти с COVID-19 да е ниска. 

14-дневната заболеваемост също спада, регистрира Витанов и добавя: „ Има възможност спадът да се забави и трендът да се обърне. Но-о-о-о, ковидът е задоволително занимателен, с цел да не може да се надигне толкоз, че да ни сътвори проблеми за Коледните празници. След празниците зависи от това, какво ще си внесем от чужбина около празниците.  Предварителните сметки не демонстрират, че ще имаме особени проблеми “.

„ Ситуацията е спокойна. Пий, народе и яж, Ковидът няма да ти скапе празниците “, обобщава Витанов.

На финала по случай рождения си ден проф. Витанов разгласява „ специфична карта “. И заключва: „ 14 дневната заболеваемост по остарелия проект на Министерство на здравеопазването от времената на министър Кацаров. Изцяло зелена карта по специфичен мотив. Яж и пий, народе. Ковидът няма да ти скапе празниците “.  
 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР