Ще говорим с ръководството на Ермитажа да направим отливки на

...
Ще говорим с ръководството на Ермитажа да направим отливки на
Коментари Харесай

Борисов: Ще говорим с Ермитажа да направим копие на меча и пръстена на хан Кубрат

Ще приказваме с управлението на Ермитажа да създадем отливки на меча и пръстена на хан Кубрат. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов, който участва на изложбата „ Мечът на хан Кубрат “ дружно с генералния шеф на ЮНЕСКО Одри Азуле.

„ Говорихме с президента Путин, като бях там. Българите през днешния ден имат опция да видят пръстена и меча на хан Кубрат. Освен всичко, което е направил, до ден сегашен дава образец. Дори девизът на европейското ни председателство беше „ Съединението прави силата “, разяснява Борисов.

„ Хан Кубрат събира синовете си, взима един вързоп пръчки, вади ги една по една и ги чупи. Събира ги в вързоп – и не може да ги счупи. И по тази причина споделяме, че съединението прави силата. И това е единственият излаз на една нация да бъде безконечна. Затова доста благодаря и се веселя, че тези неща са тук “, сподели още министър председателят. „ Надявам се, че ще се организираме да можем да създадем отливки. Говорили сме го с управлението на Ермитажа – да позволи, министър Боил Банов ще измисли по какъв начин да го създадем “, сподели още Бойко Борисов.



По-рано министър председателят честити във Facebook празника 24 май.

"Честит Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност! Нека помним делото на Св. Св. Кирил и Методий и се гордеем с приноса на България освен към славянските нации, само че и към света. Нека пазим културата си и я обогатяваме. Докато се стремим към прогрес, дано запазим народността и човечността си. ", написа той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР