Ще гласувам с машина. В ръководството (на БСП) напоследък няма

...
Ще гласувам с машина. В ръководството (на БСП) напоследък няма
Коментари Харесай

Весела Лечева с обвинение към Радостин Василев

„ Ще гласоподавам с машина. В управлението (на БСП) в последно време няма чуваемост на избрани визии от членовете на Българска социалистическа партия. Не ме учудва, че доста бързо се трансформират едни мнения в нови позиции ”.

Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS министърът на спорта Весела Лечева малко откакто в Народното събрание бе решено връщането на хартиената бюлетина.
-->
За обединяването в лявото политическо пространство Лечева разяснява, че събирането на няколко партии от левия набор демонстрира вакуума в лявото пространство. „ Това демонстрира, че Българска социалистическа партия е отстъпила, тя е изтикана поради тежките загуби на доверие. С огромна болежка приказваме за протичащото се вляво. Коментираме като за потъването на „ Титаник ”, изясни обстановката Лечева.

Тя е безапелационна, че отговорността за понижаване на доверието в Българска социалистическа партия би трябвало да бъде поета от настоящето управление на партията.

За заплахата да се затварят спортни зали поради скъпия ток тя призна, че най-сериозното предизвикателство пред спорта са енергоносителите. „ Предизвикателствата с високите цени демонстрираха какъв брой е значимо това новите здания да бъдат строени със модерни материали ”, сподели министърът на спорта и петкратен международен първенец по пукотевица.

„ Предвиждат се съществени средства за поддръжка за прехрана на плувните комплекси – всички страни плануват съществени средства за зимните месеци, с цел да не затварят спортните комплекси. Надявам се локалната власт да откри метод, с цел да не затварят оборудванията ”, сподели Лечева.

За краткотрайната липса на спонсор на столичната зала „ Арена Армеец ” тя упрекна някогашния състезателен министър Радостин Василев. Имаме 4-5 месеца вакуум, няма по какъв начин договорът да бъде преустановен по взаимно единодушие, откакто е подписан, има краен период, сподели Лечева по адрес на своя предходник.

По въпроса за спорта и здравето тя бе безапелационна, че спортът не е спомагателна активност отвън просветителния развой. „ И посредством спорта можем да влагаме в привички. Спортът е качество на живот. Голяма част от родителите са ориентирани да образоват децата си към компютърни технологии и за спорта остава малко време. Той дава тази опция за здравословен метод на живот ”, сподели Весела Лечева.

Тя изясни, че спортът за всички значи вложения, досегаемост, трайни привички за спорт от най-ранна детска възраст и призна, че не всички учебни заведения имат задоволително пространство за спорт.

„ Всяко учебно заведение би трябвало да има своя физкултурен салон и по-качествен развой на физическо образование ”, сподели тя и разгласи, че има стратегия в образованието, която да заделя пари за вложения в спорта.

„ Все още сме надалеч от мечтаното ”, добави Лечева. „ Имаме потребност да построяваме нови, съвременни инфраструктурни обекти. Унгарците имат стадион, за какъвто бленувам и България да има ”, добави Весела Лечева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР